Кияни іронізують: комунальники єдині дослухалися до заклику ДАІ не виїжджати на дороги

Кияни іронізують: комунальники єдині дослухалися до заклику ДАІ не виїжджати на дороги

Снігова субота киянам запам'ятається надовго

Купи снігу в центрі міста можна використовувати як оглядові майданчики.

Попри попередження синоптиків, снігопад у Києві виявився несподіванкою для комунальних служб міста. Мешканці столиці жартують, що снігоприбиральна техніка – це єдиний різновид транспорту, водії котрого дослухалися до рекомендацій Державтоінспекції перечекати негоду вдома, йдеться в сюжеті ТСН. 19:30.

Київські очільники зізнаються, що про наближення негоди знали, але таких її обсягів – не чекали. Тільки за одну добу в місті випало більше 40 млн тон снігу. І опади продовжуються.

Усі служби міста намагаються показати, що найкраще впоралися з наслідками стихії. Медики запевняють, що всі змогли дістатися на роботу та розпочати прийом постраждалих.

Читайте спецтему: Снігопад в Києві та на Заході: українці потерпають від негоди

Працівники ДАІ розповсюджують фото підтримки громадян на дорогах. Звітують, що серйозних аварій немає і обіцяють лояльніше ставитися до порушників. Але не до всіх: якщо хтось поспішає по справах – одна річ, а хто розважається та створює загрозу аварії – інша.

На прибирання вулиць вийшли військові. Розчищати центр Києва від снігу взялися навіть бійці президентського полку.

Комунальники скаржаться на автомобілістів. Мовляв, якби ті не лишали машини, де заманеться, прибирати дороги було б значно простіше.

У пересічних киян, котрі вдень витягали із заметів як громадський транспорт, так і приватні авто, претензії не до водіїв, а саме до комунальників. Кажуть, побачити організоване прибирання доріг спецтехнікою – майже диво.

"Комунальні служби єдині дослухалися до заклику не виїжджати на дороги", - жартують городяни, виштовхуючи зі снігової пастки тролейбус.

Читайте також: Конкурс: ТСН збирає фото снігоприбиральної техніки в Києві

Загалом субота виявила чимало прикладів взаємодопомоги серед киян. Громадяни добровільно вносили свою лепту в розчищення вулиць. Водії підвозили перехожих, а ті штовхали автомобілі.

В уряді тим часом повідомили, що роблять усе можливе для ліквідації наслідків негоди: задіяли військову техніку, щоб евакуювати з доріг громадський транспорт, снігозбиральні машини зобов'язали працювати в дві зміни, а найчастіше прочищають проїзди до лікарень.

Прем'єр-міністр Микола Азаров, тим не менш, порадив українцям запастися хлібом, водою і медикаментами на випадок, якщо негода затягнеться.

Влада закликає до співпраці волонтерів. А автомобілістів просять поки що пересісти на метро. Для цього навіть збільшили кількість потягів.

Кореспондент ТСН Наталія Гончарова

Ліквідація наслідків негоди триває

Ліквідація наслідків негоди триває

Повʼязані теми:

Наступна публікація