Киянам пропонують самим вирішувати, який проект фінансуватиме Київрада Пресреліз

Киянам пропонують самим вирішувати, який проект фінансуватиме Київрада

Народний контроль розподілу бюджетних коштів має стати дієвим робочим механізмом / Фото: kmv.gov.ua

Це можна реалізувати за допомогою голосування за народні ініціативи на сайті КМДА

У Києві необхідно впровадити практику народного голосування по проектах і програмах, що фінансуються з міського бюджету. Таку думку висловив кандидат у депутати Київради від партії УДАР Віталія Кличка по 43-му мажоритарному округу (Борщагівка) Володимир Жмак.

"У США існує практика: якщо петиція, що ініційована громадянами, за певний термін набирає 100 тисяч підписів на підтримку, вона обов'язково розглядається адміністрацією президента США, і по ній ухвалюється рішення. Подібну практику розгляду народних ініціатив потрібно запровадити і в Києві. Технічно це можна реалізувати за допомогою голосування за народні ініціативи на сайті КМДА або спеціальному сайті, створеному з цією метою. У нас у Києві багато талановитих програмістів. Думаю, вони зможуть запропонувати варіант, який гарантуватиме чесність і прозорість такого голосування", - говорить Володимир Жмак.

Крім народних ініціатив Володимир Жмак пропонує виносити на всенародне обговорення та затвердження також проекти і програми, які передбачається фінансувати з міського бюджету.

"Якщо ми говоримо про розширення самоврядування, потрібно, щоб не чиновники, а самі кияни вирішували, на які цілі мають бути витрачені кошти бюджету. Вирішувати, які зміни потрібні місту, визначати пріоритети повинні самі кияни. Народний контроль розподілу бюджетних коштів має стати дієвим робочим механізмом, повсякденною практикою в роботі органів влади", - підкреслює кандидат - ударівець по 43-му округу.

Як повідомлялося, лідер партії УДАР, кандидат у мери Києва Віталій Кличко заявив, що має намір провести ретельний аналіз міських програм і залишити з них найбільш доцільні. Які саме це будуть програми - повинні визначати самі кияни, сказав Кличко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація