Киянам повернуть гроші за холодні батареї під час лютих морозів

Киянам повернуть гроші за холодні батареї під час лютих морозів

Кияни відмовляють платити за неотримане опалення

У декого в квартирах температура ледь сягала 10 градусів тепла.

Киянам, чиї батареї ледь-ледь гріли у морозні дні обіцяють повернути гроші за недодане тепло, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Холод у квартирах відчували мешканці семисот столичних будинків - це визнає сама київська влада. Щоб не мерзнути, люди змушені були вмикати електрообігрівачі, а тепер відмовляються платити за опалення, якого вони недоотримали.

У багатьох у квартирах температура не піднімалася вище за 15 градусів. Не в усіх є обігрівачі, тож декому з киян доводилося розміщати своїх дітей у друзів, яким пощастило більше.

В одному з будинків на Печерську нормального опалення не було протягом восьми днів. Волонтер Тарас показав спальний мішок, куплений для українських військових у Маріуполі - йому довелося випробувати його просто у квартирі, у якій, за його словами, було не більше 10 градусів.

Кияни відмовляються платити за опалення, якого не було у холодні дні

Кияни відмовляються платити за опалення, якого не було у холодні дні

Численні скарги киян дійшли до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, який озвучив їх на засіданні штабу, де вирішували, як боротися із снігом та морозами.

"Я хочу всім нагадати, що в нас прийнято рішення Кабінетом міністрів, яке чітко передбачає обов'язок перерахунку. У тому випадку, якщо послуга надана не в повному обсязі, або неякісна. Неякісна - це означає, якщо батарея холодна", - заявив Яценюк.

На це заступник голови КМДА Петро Пантелеєв запевнив прем'єра, що було прийнято рішення про обстеження будинків, в яких були скарги, і там буде зроблено перерахунок.

А щоб ситуація не повторювалась, крім повернення грошей, прем'єр доручив якнайшвидше ремонтувати системи опалення і утеплювати будинки. В КМДА пообіцяли робити все можливе.

Кореспондент ТСН Олександр Шилко

Повʼязані теми:

Наступна публікація