Киянам готують каву на воді, яку безхатьки набирають зі шланга для поливу газонів

Киянам готують каву на воді, яку безхатьки набирають зі шланга для поливу газонів

Киян поять кавою із води, набраної безхатьками зі шланга

Студенти обурилися, що вже кілька років пили каву з, м'яко кажучи, не дуже чистої води.

У Києві воду для кави, яку готують у кіосках, набирають з поливального шлангу безхатьки, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Про це дізнався студент одного зі столичних вузів, простеживши, куди волоцюги несуть воду у великих бутлях.

"Це був звичайний ранок. На поляні бомжі збирали пусті пляшки з-під пива. Потім вони з'явилися з великою кількістю пустих банок з-під води і почали набирати воду з крана, де поливають газон", - розповів студент Ігор Чесніший.

Студенти обурилися, що вже кілька років пили каву з, м'яко кажучи, не дуже чистої води - і поскаржилися ТСН.

Усе б нічого, якби вода була не для поливу, і руки у них були чисті, каже Ігор. "Бомжі тримають цими руками, може навіть п'ють з цих пляшок", - обурюється студент.

Каву на вулицях готують із брудної води

Каву на вулицях готують із брудної води

У кіоску, де готують з цієї води, журналістам продавати товар не захотіли. Однак після нетривалої розмови роздратована продавчиня демонстративно налила журналістам тієї самої водички і навіть сама випила, щоб показати, що боятися нічого.

У свою чергу прес-служба "Київводоканалу" заспокоїла, що вся вода в столиці - питна.

"Не питної води, яка подається в централізований водопровід, немає. Тобто немає так званої технічної води", - пояснила радник голови управління "Київводоканалу" з інформаційних питань Вікторія Яковлєва.

Однак процесом збору води все-таки перейнялися та прислали лаборанта взяти пробу води. "Це як чисту воду в брудну склянку. То треба дивитися, в якому стані сама ця труба. А якщо ця труба на полив, я не думаю, що її чистили", - зауважила Яковлєва.

Результат лабораторії був очевидним: вода чиста, питна. А для кіоску - ще й безкоштовна. Залишається сподіватися, що й пляшки, в які безхатьки набирали воду, теж чисті. Так само, як їхні руки і шланг, що лежить на землі.

Зазначимо, що місць у Києві, де можна без остраху випити кави, стає все менше. Нещодавно біля метро "Деміївська" вибухнула автокав'ярня. Люди підозрюють, що вибух могли влаштувати конкуренти.

Кореспондент ТСН Наталка Гончарова

Повʼязані теми:

Наступна публікація