Киянам дали цінні поради, як захиститися від нападу бродячих собак

Киянам дали цінні поради, як захиститися від нападу бродячих собак

Киянам дедалі частіше перепадає від бродячих собак

Після того, як пес сильно покусав пенсіонерку, проблема стала вельми актуальною.

У Києві пенсіонерку покусав дворовий пес. Агресивна тварина й досі бігає у зграї вулицями району та тримає його мешканців у страсі, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"З-за дерева вибігає – і просто мені в ноги. Схопила і видерла шматок м'яса", - розповіла постраждала киянка.

Вона присягається, що собаку не провокувала. Та напала раптово.

Сусіди готові діяти супроти місцевої зграї радикальними методами. Кажуть, аби захистити себе та рідних – готові псів відстрілювати чи труїти. Бо на допомогу комунальників уже не сподіваються. З подібними заявками до чиновників вишиковуються черги.

"Фізично неможливо всіх тварин, які відловлюються, прилаштувати в притулок. Місць просто немає. Частину тварин притулок вимушений повертати на вулицю", - розповів речник департаменту благоустрою Києва Владислав Шелоков.

У Києві пенсіонерку покусав дворовий пес

У Києві пенсіонерку покусав дворовий пес

Фахівець із поведінки тварин з 37-річним стажем Сергій Клочко викликався дати кілька життєво необхідних порад, як поводитися в разі зустрічі з агресивним собакою.

"Не тікати. Собака швидший за вас завжди", - наголосив він.

Експерт радить іти, не зменшуючи темпу руху. При цьому варто використовувати будь-яку нагоду, аби сховатися. Порятунком може стати навіть капот авто. Пес, каже фахівець, найімовірніше не стрибне слідом.

Якщо навколо порожньо, у пригоді стануть підручні засоби. "Якщо в руках є сумка, парасолька, врешті-решт, взуття зняти та виставити перед собою. Якщо будуть кусати, то вкусять те, що виставили", - пояснює Клочко.

Заспокоїти пса можна, якщо стати до нього "напівбоком" і не дивитися на тварину.

Якщо ж напад неминучий, то дресирувальник радить негайно сідати. Тільки робити це слід правильно, прикривши руками шию, а ліктями затуливши обличчя. Це допоможе захистити вразливі частини тіла.

Кореспондент ТСН Людмила Бадалян

Повʼязані теми:

Наступна публікація