Киянам більше не доведеться оплачувати "комуналку" замість МАФів

Киянам більше не доведеться оплачувати "комуналку" замість МАФів

Попов ліквідує МАФи

Після ліквідації незаконних МАФів жителі столиці будуть менше платити за комунальні послуги.

Боротьба з нелегальними МАФами, яку недавно почав керівник Києва Олександр Попов, може призвести до того, що киянам менше доведеться платити за комунальні послуги, пише Gazeta.ua.

Незаконні МАФи де-факто паразитують на киянах. Працюючи поза законом, не маючи відповідних дозволів міста і договорів з комунальними підприємствами, кіоски все одно якось вимушені звільнятися від відходів виробництва, підключатися до електричних мереж, водопроводу. Роблять вони це нелегально, а за спожиту ними енергію, воду, за вивіз сміття платить міський бюджет або самі кияни.

Особливо страждають від нелегалів люди, які не мають у квартирах лічильників на воду. Вони отримують квитанції, в яких вказані середні витрати води по дому. І якщо поруч з будинком працює, нелегально підключившись до електромережі та водопроводу, незаконний МАФ, оплата використаних ним ресурсів лягає на плечі мешканців.

Як повідомлялося, кияни часто звертаються до міської влади з проханням перевірити законність розміщення того чи іншого кіоску. За інформацією міського Контактного центру, щодня туди надходить до півсотні дзвінків киян з проханням демонтувати МАФи.

Наступна публікація