Киян попередили про жовто-зелену воду з кранів

Киян попередили про жовто-зелену воду з кранів

Фото: УНІАН

Інший колір забарвлення можливий у двох районах столиці. 

У Києві планується проведення випробувань теплових мереж на території Дніпровського та Дарницького районів. 

Роботи заплановані на період із 27 лютого до 10 березня, передає прес-служба КМДА.

Зазначається, що випробування здійснюватимуться з метою виявлення витоків теплоносія шляхом застосування органічного барвника – флуоресцеїну. Він не є токсичною речовиною і не шкідливий для організму людини.

ТОВ "Євро-Реконструкція" отримала на проведення зазначених робіт відповідний дозвіл головного управління Держспоживслужби України в місті Києві.

У результаті проведення випробувань, у квартирах мешканців зазначених районів може спостерігатися в кранах вода жовто-зеленого кольору.

"Персонал теплової інспекції ТОВ "Євро-Реконструкція" та персонал РТМ "Дарниця" (ПАТ "Київенерго") проводять контроль наявності пошкоджень у теплових мережах, внутрішніх будинкових системах шляхом виявлення забарвленої води в теплових камерах, зливних стоках, центральних, індивідуальних теплопунктах і через сигнали від людей", - йдеться у повідомленні. 

Раніше повідомлялося, що запасів вугілля на київській ТЕЦ становить 25 тисяч тон, у звичайному режимі цього вистачить майже на місяць. Але через складну енергетичну ситуацію в Україні міський голова доручив перевести ТЕЦ в економний режим роботи. Зокрема, задіяні парові котли, які працюють на вугіллі, та водогрійні котли, які працюють на природному газі.

Нагадаємо,  15 лютого на позачерговому засіданні Кабінету міністрів затвердили рішення про введення надзвичайного стану на ринку електроенергії. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вкотре засудив блокування поставок вугілля антрацитової групи з окупованих територій.

Гройсман також закликав учасників блокади її зняти, бо вона загрожує енергетичній безпеці України. 

Пізніше стало відомо, що розпорядження уряду про введення надзвичайного стану на ринку електроенергії може тривати не більше двох місяців. "Розпорядження діятиме протягом місяця. Воно може бути ще раз подовжене на місяць. Тобто не більше двох місяців дане розпорядження працює. І не більше", - запевнив міністр Насалик.

В ЄС закликали негайно припинити блокаду на Донбасі. Зазначається, що ця блокада може спричинити енергетичну кризу, що зашкодить громадянам України по обидва боки лінії розмежування.

Запасів вугілля вистачить на місяць стабільної роботи енергосистеми України

Запасів вугілля вистачить на місяць стабільної роботи енергосистеми України

Повʼязані теми:

Наступна публікація