Із київських вулиць вивезуть більше тисячі покинутих автомобілів

Із київських вулиць вивезуть більше тисячі покинутих автомобілів

У Києві комунальники "полюють" на старі авто

Столицю очищують від брухту під виглядом попередження терористичної загрози.

Київські комунальники забирають з вулиць міста покинуті машини. Транспортні засоби вивозять під приводом того, що у них можуть підкласти вибухівку, йдеться в сюжеті ТСН.16:45.

Машини зі спущеними шинами, побитим склом та без номерних знаків забирають евакуатори. Такі авто у чорному списку "Київдорсервісу".

За три дні до евакуації на авто чіпляють попереджувальні оголошення. В них просять власника самостійно прибрати неподобство. Якщо реакції нема, беруться прибирати самі.

За процедурою вивезення слідкують правоохоронці. Однак коментувати, чи є законними дії комунальників – вони не хочуть. Натомість автовласники твердять, що ні – підстав для зазіхань на приватну власність немає.

У столиці з вулиць забирають покинуті машини

У столиці з вулиць забирають покинуті машини

Але на базі "Київдорсервісу" вже налічується зо два десятки конфіскованих у такий спосіб машин. На них є інформація, коли і звідки привезено авто. Вивезти їх тепер можна лише за гроші, сплативши вартість перевезення (100 грн) та по 20 грн зберігання за добу.

Якщо протягом півроку по машину не прийшов власник, комунальне підприємство звертатиметься до суду. І вже той вирішуватиме, чи можна визнати майно безгосподарним і як його далі реалізовувати. Три роки після гроші від реалізації будуть зберігатися на соціальному рахунку.

У планах комунальників очистити вулиці від 1200 понівечених автівок.

Раніше повідомлялося, що на водіях нахабно наживаються через "золоті" штрафмайданчики.

Кореспондент ТСН Інна Боднар

Повʼязані теми:

Наступна публікація