Ірпінь стане містом здоров'я Актуально

Ірпінь стане містом здоров'я

Презентація Стратегічного плану економічного розвитку Ірпінського регіону

За словами міського голови Володимира Карплюка, потреба у розробці нової Стратегії викликана  як зовнішніми, так і внутрішніми факторами.

11 серпня в інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна" презентували Стратегічний план економічного розвитку Ірпінського регіону Київської області до 2020 року, який передбачає перетворення Ірпеня на місто здоров'я. Стратегію представили міський голова Ірпеня Володимир Карплюк, експерт зі стратегічного планування Наталія Бойко та виконавчий директор Київського регіонального відділення Асоціації міст України Гаррі Мартін.

За словами міського голови Володимира Карплюка, потреба у розробці нової Стратегії викликана  як зовнішніми, так і внутрішніми факторами. З одного боку, цього вимагають сучасні світові тенденції  і зміна соціально-економічної ситуації в Україні, а з іншого – кардинальні зміни, що відбулися в Ірпені за останні дев'ять місяців. 

"Сьогодні в Ірпені  відбуваються масштабні перетворення, яких місто не бачило за всі двадцять років незалежності нашої держави. Упорядковуються парки і сквери, зводяться дитячі садочки, будуються ігрові майданчики і спортивні комплекси, прокладаються нові дороги і тротуари, відновлюються заклади культури і охорони здоров'я. І все це – попри економічну кризу і соціально-політичні проблеми у державі, і лише завдяки  рішучій боротьбі зі старими корупційними схемами", –  зазначив Володимир Карплюк.

В основу Стратегії покладені головні особливості регіону: близькість до столиці, багаті рекреаційні ресурси, висока народжуваність, інтелектуальний потенціал, зростання кількості молодих сімей. І головне – думки ірпінців.

"Проведене нами соціологічне опитування показало, що жителі Ірпеня хочуть жити в зеленому місті, прагнуть збереження рекреаційних зон, якими багато років славився Ірпінь. Стратегія міста здоров'я найбільше відповідає мріям ірпінців", – зазначив міський голова.

Нова місія визначає Ірпінь як місто здоров'я, а Ірпінський регіон як регіон інноваційної освіти, якісного лікування та здорового способу життя.Стратегічний план складається з чотирьох розділів: здорове суспільство; розвиток екологічно дружнього бізнесу; безпечне, комфортне та енергоефективне місто; місто-екополіс туризму, відпочинку та розваг. У кожному розділі передбачені конкретні проекти для досягнення цілей. Серед них –  ті, які вже реалізуються (реконструкція дитячої лікарні, будівництво стадіону), і ті, що будуть реалізовуватися – розширення мережі медичних закладів, будівництво водоочисних споруд і мистецького центру, запуск басейну, розвиток медичного туризму тощо.

Загальний методологічний та організаційний супровід проекту здійснювала Наталія Бойко – спеціаліст Центру сприяння розвитку міст Асоціації міст України. За словами Наталії Бойко, Стратегія Ірпеня є унікальною.  В Україні не існує більше  міст, які б орієнтувалися на розвиток рекреації, медичної галузі і туризму.

"Наша амбітна мета – жити у здоровому європейському місті. Ми твердо віримо, що наше потужне прагнення до нового життя і самовдосконалення зможе протистояти усім негативним проявам сучасної цивілізації, і в Ірпені – місті здоров'я –  зростатиме нове покоління самодостатніх людей, здатних змінювати країну", - додав Володимир Карплюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація