"Інтер" оточили кілька сотень правоохоронців в очікуванні масштабного пікету

Вулицю, на якій розташована будівля, перекрили.

Будівлю телеканалу "Інтер" на вулиці Дмитрівській в центрі Києва оточили правоохоронці та пожежники, чергують швидкі, передає з місця подій кореспондент ТСН Валентина Мудрик.

Сьогодні на вечір організація "Братерство", відповідальна за пікетування каналу на початку вересня, скликала нову акцію. Очікувалося близько 500 пікетувальників. Днями вони погрожували знести паркан, яким обнесено канал після пожежі у іншій будівлі "Інтера".

Нині правоохоронці обмежили рух Дмитрівською – пропускають лише трамваї та інший громадський транспорт. Знімальна група ТСН нарахувала близько 300 правоохоронців, які зокрема стоять вздовж паркану. І гвардійці продовжують під'їжджати. Окрім того канал обнесено колючим дротом.

Співробітники каналу масово покидають будівлю ще до кінця робочого дня, але чому це відбувається, не коментують. З роботи йдуть усміхнені та з квітами.

Після 17 години, коли акція вже мала розпочатись, до будівлі підійшов чоловік, який представився як активіст "Братерства" Віталій Чорний. Він повідомив, що акцію скоріш за все проводити не будуть. Адже їхньою метою було знести паркан, але через велику кількість правоохоронців це навряд чи вдасться. На місці перебували менше десятка активістів.

Станом на 17:20 на місце прийшли кілька десятків активістів. Організатор акції Олексій Сердюк приніс до місця інструменти для демонтажу, каже, що намагатимуться переконати цю споруду таки знести. На що представник Шевченківського відділку поліції Валентин Галатенко показав припис від Головного управління благоустрою Києва, яке постановило протягом трьох діб "Інтеру" знести незаконно зведений паркан. Якщо цього не зробить сам канал, то по завершенню терміну цим займуться працівники комунальних служб.

На місці стався невеличкий інцидент – таксист, якого викликали на заблоковану вулицю, намагався прорватися через кордон правоохоронців, але його не пустили та скрутили, ненадовго поклавши на асфальт. На місці було складено протокол. Нині обстановка спокійна.

Близько 18 години на місце приїхав перший заступник директора Департаменту - начальник управління контролю за благоустроєм Тарас Панчій, який підтвердив, що в триденний строк "Інтер" має або знести паркан, або показати документи, які дозволяють побудову. Документ сьогодні передали керівництву каналу. Активіст та представник благоустрою потисли руки один одному, після чого Сердюк заявив, що конфлікт вичерпано і всі питання, які непокоїли пікетувальників, з'ясовано. Втім, на місці залишаються й активісти, і правоохоронці.

Станом на 18:30 рух Дмитрівською відновили.

Нагадаємо, 4 вересня від пожежі постраждало приміщення "Інтера" на вулиці Щусєва. Саме звідти велося інформаційне мовлення. До пожежі декілька чоловік підпалили під офісом телеканалу шини і скандували "Інтер - агент Москви". 11 вересня керівництво "Інтера" розповіло, що надалі буде робити з інформаційною політикою каналу.

5 жовтня Шевченківський районний суд Києва зобов'язав Службу безпеки України відкрити кримінальну справу за фактом підпалу офісу телеканалу "Інтер" за статтею "теракт".

В очікувані пікету: в Києві будівлю телеканалу "Інтер" оточили правоохоронці та пожежники

В очікувані пікету: в Києві будівлю телеканалу "Інтер" оточили правоохоронці та пожежники

Повʼязані теми:

Наступна публікація