Холодна вода для киян подорожчає майже на 100%, гаряча – на 70

Холодна вода для киян подорожчає майже на 100%, гаряча – на 70

Кияни платитимуть за компослуги більше. / Фото: yogaclub.uz

НКРКП встановила нові тарифи на воду та опалення.

З 1 липня кияни платитимуть за холодну воду 6,22 грн. за один кубічний метр. Це вартість загального тарифу, який складається з тарифів на водопостачання та водовідведення. Раніше він становив 3,18 грн. за куб. 

Як зазначається на сайті "Київводоканалу", Національна комісія з державних регулювань у сфері комунальних послуг встановила тариф на централізоване водопостачання у розмірі 3, 24 грн. за кубічний метр, на централізоване водовідведення – 2,98 грн. за 1 куб. м.  

Збільшуються тарифи і на гарячу воду та опалення. "Київенерго" на своєму сайті повідомляє, що з 1 липня кияни платитимуть 25,10 грн. за кубічний метр за умови підключення сушки для рушників до системи гарячого водопостачання і 23,48 грн. за відсутності сушки для рушників. Зараз кубометр гарячої води коштує 14,86 грн. 

Тариф з централізованого опалення для абонентів житлових будинків встановлений на рівні 375,30 грн. за 1 Гкал за наявності будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії. Якщо таких приладів обліку нема, то опалення коштуватиме 9,22 грн. за квадратний метр за місяць.

Нагадаємо, з 1 червня електроенергія в Україні стала дорожчою майже на 40%.   

Повʼязані теми:

Наступна публікація