Гройсман не бачить політики у виборі міста-господаря "Євробачення-2017"

Гройсман не бачить політики у виборі міста-господаря "Євробачення-2017"

Фото: УНІАН

На думку прем'єра, Київ запропонував кращі умови за своїх конкурентів.

Рішення щодо відбору міста-господаря "Євробачення-2017" приймалося на конкурсній основі, а Київ переміг, тому що в цього міста більші фінансові можливості та більш готова інфраструктура.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, коментуючи підсумки конкурсу.

"Жодних підстав вважати, що це питання є політичне, не було і немає. Це питання - не політичне, це питання - музичне. Євробачення - це співочий конкурс, де співають, а не займаються політикою. Але що важливо, що цей конкурс є дуже важливим для авторитету нашої країни, тому він має бути проведеним на високому організаційному рівні", - заявив він.

За словами Гройсмана, рівні умови були у Києва та Одеси, але, на його думку, Київ був більше готовий до проведення заходу фінансово та інфраструктурно.

Прем'єр зауважив, що столиця взяла на себе зобов'язання профінансувати конкурс на суму не менше ніж 200 млн грн, крім того, не менше 1 млрд грн планується витратити на розвиток інфраструктури. Голова уряду відзначив, що якби Одеса запропонувала більший ресурс, то оргкомітет міг би визначитися по-іншому. 

Нагадаємо, що 9 вересня офіційно було оголошено, що пісенний конкурс Євробачення-2017 відбуватиметься у Києві.

До слова, декілька тижнів тому Кабмін виділив значну суму грошей на проведення Євробачення. Фінансування для конкурсу знайшлося.

Євробачення-2017 відбудеться у Києві

Євробачення-2017 відбудеться у Києві

Повʼязані теми:

Наступна публікація