Гройсман назвав події біля посольства РФ "дрібним інцидентом" і заперечив посилення заходів безпеки

Гройсман назвав події біля посольства РФ "дрібним інцидентом" і заперечив посилення заходів безпеки

Фото: УНІАН

Під час виборів у Державну думу посольство Російської Федерації в Києві охоронятиметься в штатному режимі.

Під час виборів у Державну думу у неділю, 18 вересня, посольство Російської Федерації в Києві охоронятиметься в штатному режимі. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на 13 щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії YES, передає Укрінформ.

"Україна - це дуже цивілізована країна, ми будемо робити все так, як це передбачено міжнародним законодавством. Ми не будемо охороняти виборчий процес РФ. Насправді в Києві є порядок, незалежно від того, який це день тижня. Тому правоохоронна система виконуватиме свої функції в штатному режимі", - наголосив Гройсман.

Крім того, Гройсман прокоментував інцидент біля посольства РФ. На його думку, подія вночі під посольством було хуліганством і дрібним інцидентом, що не потребує коментування, але в будь-якому випадку він є неприпустимим для столиці України.

"Це хуліганство. Воно неприпустиме. Столиця України - Київ повинен бути зовсім іншим прикладом культури. Це дрібний інцидент, який не вимагає коментування", - заявив прем'єр-міністр.

Зазначимо, у неділю, 18 вересня, попри заборону у посольстві РФ в Україні будуть відкриті дільниці для голосування на виборах до Державної думи РФ.

Нагадаємо, посольство Росії в Києві напередодні заборонених у Україні виборів до Державної Думи вирішило підготуватися і зміцнити оборону по всьому периметру. Маючи два ажурні металеві паркани навколо посольства, російські дипломати вирішили захистити будівлю ще й суцільною металевою огорожею. До того ж вікна посольства закрили сталевими зовнішніми жалюзі.

Нещодавно МЗС РФ заявило, що голосування на виборах до Держдуми Росії в Україні відбудеться, попри відмову української влади. Зокрема, виборчі дільниці на території України будуть організовані у посольстві Росії, в генеральних консульствах.

18 вересня відбудуться вибори до російської Держдуми. Україна закликала світ ігнорувати вибори до Держдуми в окупованому Криму – Рада ухвалила постанову про звернення до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій. 10 вересня президент України Петро Порошенко доручив поінформувати владу РФ про те, що проведення російських виборів на території України неможливе.

Повʼязані теми:

Наступна публікація