Громадська рада при КМДА прозвітувала про перший рік своєї діяльності

Громадська рада при КМДА прозвітувала про перший рік своєї діяльності

Громадська рада при КМДА прозвітувала про перший рік своєї діяльності

Громадська рада при КМДА добилася доступу громадян до київських чиновників, започаткувала систему громадського впливу на владу та розробила низку програм по вирішенню проблемних питань киян. 

Про це йдеться у звіті за 12 місяців роботи ради.

Громадська Рада при КМДА оприлюднила звіт за рік своєї роботи – з березня 2013 року по лютий 2014-го. Про це на своєму сайті повідомила голова громадської ради Марина Бурмака.

У документі йдеться, що за цей час вдалося налагодити новий рівень взаємодії з чиновниками. Зокрема, з ініціативи ради Київська міська адміністрація зобов'язала керівників усіх своїх підрозділів щовівторка приймати представників громадськості. Також рада започаткувала систему громадського контролю за тим, як чиновники реагують на звернення громадян до контактного центру 15-51.

"Ми приділяли багато уваги налагодженню каналів зв'язку громадян з владними кабінетами – проведенню громадських обговорень, громадського моніторингу та експертизи, внесла зміни до Регламенту КМДА у частині врахування громадської думки при прийнятті управлінських рішень", - розповіла Бурмака.

Розібравшись, на які проблеми найбільше скаржаться кияни, зокрема, у транспортній галузі столиці, громадська рада спільно з КМДА розробила програму "10 кроків до покращення якості транспортних послуг, які надають киянам перевізники у маршрутному транспорті". Реалізація цієї програми вже розпочата, зроблені перші кроки щодо контролю за технічним станом маршруток, культурою поведінки та охайністю зовнішнього вигляду водіїв, контролю за розкладом руху цього транспорту.

Крім цього, спільно з об'єднаннями інвалідів створено програму "10 кроків до створення безбар'єрного середовища у Києві", що спрямована на розвиток інфраструктури для людей з особливими потребами та громадський контроль за виконанням законодавства у цій сфері. Йдеться не лише про комфортний побут і вільне пересування містом, а й про збільшення обсягу інформаційних програм із сурдоперекладом.

Громадська рада визнала необґрунтованою нову схему розміщення МАФів у Києві, вказавши на її недоліки. Кияни наполягають на діяльності влади по створенню цивілізованих умов для ведення бізнесу, без яких "реформа кіосків" буде неефективною.

Проінспектовано стан функціонування бюветів у м. Києві, регулярність перевірок якості води і розпочата робота щодо системного оприлюднення цих даних у широкий доступ.

Також, Громадська рада оперативно відреагувала на невідворотну проблему, що загрожує життю і безпеці громадян - зсуви ґрунту на території міста внаслідок інтенсивної забудови, екстремальних погодних умов. Завдяки громадській раді створено інтерактивну карту зсувів, що налічує 139 небезпечних місць у Києві. Карта розміщена для вільного доступу на сайті ЧасUA.

Крім того, рада ініціювала заходи для захисту від знищення природної пам'ятки – однієї з витоків річки Либідь у Відрадненському парку Солом'янського району Києва, яку вперше за останні роки почали очищувати.

Протягом останніх місяців переважна більшість громадської ради, сповідуючи свободу і людську гідність, всіма можливими способами підтримували демократичний протестний рух. Серед членів громадської ради − і безпосередні учасники подій Майдану.

Громадська рада оголосила недовіру керівництву міської влади за бездіяльність під час суспільно-політичного протистояння протягом грудня 2013 р. – лютого 2014 р. щодо захисту життя і здоров'я громадян.

У даний час громадська рада визначила для себе основним завданням – оперативно реагувати на нагальні запити киян.

Нагадаємо, громадська рада при Київській міській державній адміністрації розпочала свою роботу з березня 2013 року. До її складу входять представники культурних і мистецьких кіл, сфер освіти, медицини, спорту, об'єднань підприємців, інвалідів, "афганців" та інших спільнот.

Наступна публікація