Гранати та обгорілі покришки з Майдану вивезли на берег річки Либідь у Києві

Гранати та обгорілі покришки з Майдану вивезли на берег річки Либідь у Києві

Частину сміття з Майдану вивезли до річки Либідь / Фото: ТСН.ua

Серед непотребу екологи виявили також гумові кулі, патрони та марлеві пов'язки.

Обгорілі покришки з вулиці Грушевського в столиці, марлеві пов'язки, гумові кулі та патрони серед іншого сміття, що вивезли з Майдану, екологи знайшли на березі річки Либідь у Києві.

Днями Дружина охорони природи м.Києва та Національний екологічний центр виявили місце, куди звезена токсична сажа та покришки, які горіли на революційному Майдані. Цим місцем виявилася заповідна територія – пам'ятка природи місцевого значення "Історичне гирло річки Либідь", передає УНІАН.

Багатотонна маса канцерогенної, надзвичайно шкідливої для здоров'я і довкілля сажі зсипана на березі річки Либідь і поступово бульдозерами непотріб згрібають до русла.

Забруднення території природно-заповідного фонду у таких масштабах є прямим порушенням ст.252 Кримінального кодексу України.

Під час повторного обстеження території звалища сьогодні екологи виявили, окрім сміття кулі, гільзи та залишки гранат, які у великій кількості знаходяться у масі сажі та покришок.

Нагадаємо, із вулиці Грушевського в столиці вивезли понад 100 вантажівок сміття. А 1 березня сотні людей влаштували генеральне прибирання в центрі Києва.

Повʼязані теми:

Наступна публікація