ГПУ завершила досудове розслідування "земельної" справи проти екс-заступника глави КМДА

ГПУ завершила досудове розслідування "земельної" справи проти екс-заступника глави КМДА

Будівля КМДА, архівне фото / Фото: Київська міська рада

Загальна вартість переданої ділянки землі оцінюється у понад 1,4 мільярда гривень. 

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо екс-заступника глави КМДА  та начальника Головного управління земельних ресурсів.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

Було встановлено, що чиновник заради отримання неправомірної вигоди для іншої юридичної особи в порушення законодавства, зловживаючи своїм службовим становищем і  безпідставно погодив передання у власність ОКЖК "Котміст" для будівництва земельні ділянки площею 65,1 га загальною вартістю понад 1,4 млрд грн, які можуть бути включенні до меж ландшафтного заказника місцевого значення "Острів Жуків".

Суд вирішив повернути незаконно відчужені землі громаді Києва.

"Підозрюваному та його захисникам відкриті матеріали досудового розслідування. Після завершення ознайомлення з ними обвинувальний акт у провадженні буде скерований до суду", - йдеться у повідомленні Луценка в соцмережі Facebook. 

Чиновнику, прізвище якого не називають,  закидають зловживання владою або службовим становищем.

Нагадаємо, 21 лютого 2017 року ГПУ повідомила про оголошення підозри екс-заступнику голови Київської міської державної адміністрації - начальнику Головного управління земельних ресурсів щодо незаконного узгодження передачі кооперативу 65,1 га землі на 1,4 мільярда гривень. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація