Геращенко розповів подробиці загибелі "альфівця" під час спецоперації у Києві

Геращенко розповів подробиці загибелі "альфівця" під час спецоперації у Києві

Геращенко розповів подробиці загибелі "альфівця" під час спецоперації у Києві

СБУшник загинув у лікарні / Фото: ТСН

Лікарі відчайдушно боролися за життя СБУшника.

Радник глави МВС та народний депутат Антон Геращенко розповів трагічні подробиці загибелі бійця спецпідрозділу Альфа, який отримав смертельне поранення під час проведення спецоперації у столичному районі Оболонь.

За словами народного обранця, медики двічі відновлювали  серцебиття силовика, однак він помер.

"Правда така. Під час операції, серце бійця зупинялося двічі. І двічі лікарям його вдавалося запустити знову. Втретє воно зупинилося назавжди...", - йдеться у повідомленні Геращенка в соціальній мережі Facebook. 

При цьому, нардеп додав, що під час операції був ліквідований диверсант, який приїхав до Києва організовувати диверсійні і терористичні акти.

Геращенко висловив упевненість, що очільник СБУ Василь Грицак зробить все можливе для того, щоб сім'я загиблого бійця "Альфи" отримала всі можливі соціальні пільги та виплати, а президент України Петро Порошенко посмертно присвоїть нагороду загиблому силовику.

"У той же час, максимально незалежна комісія повинна, відкинувши всілякі внутрішньокорпоративні інтереси, об'єктивно перевірити всі обставини загибелі бійця спецназу і зробити висновки про те, наскільки професійно була спланована спецоперація, і чи можна було уникнути трагедії", - написав Геращенко.

 

Погиб, защищая Украину ! Наконец граждане Украины почувствовали, что Служба Безопасности Украины из послушного орудия ...

Posted by Антон Геращенко on 9 декабря 2015 г.

При цьому, він наголосив, що особи, відповідальні за проведення спецоперації, мають понести відповідальність, якщо буде доведена наявність помилок у плануванні заходів із затримання диверсанів.

Нагадаємо, вчора, 9 грудня, бійці спецпідрозділу "Альфа" проводили спецоперацію в Оболонському районі Києва. Під час штурму квартири, в якій перебували російські диверсанти, загинув один зі спецпризначенців. Вказана диверсійно-розвідувальна група діяла у низці міст України, у тому числі в Києві. Співробітники СБУ затримали двох громадян РФ та трьох громадян України. Ще один із членів ДРГ чинив опір і  був знешкоджений, двоє силовиків отримали поранення.

У Києві зі стріляниною серед ночі знешкодили диверсійно-розвідувальну групу

У Києві зі стріляниною серед ночі знешкодили диверсійно-розвідувальну групу

Повʼязані теми:

Наступна публікація