Генпрокурор доручив звільнити центр столиці від майданівців і назвав їх "утриманцями"

Генпрокурор доручив звільнити центр столиці від майданівців і назвав їх "утриманцями"

Ярема хоче якнайшвидше звільнити Майдан від наметів / Фото: ТСН

Активістів хочуть переселити до аварійної Київської Фортеці.

Генеральний прокурор Україні Віталій Ярема доручив МВС та СБУ вжити всіх необхідних заходів, щоби звільнити центральну частину міста і захоплені активістами приміщення і назвав майданівців "утриманцями", йдеться в сюжеті ТСН.Спецвипуск.

Сьогодні під час брифінгу очільник ГПУ заявив, що Майдан Незалежності та 19 захоплених адмінбудівель у Києві мають бути звільнені від активістів. 

"Якщо люди, які захопили приміщення, їх добровільно не звільнять, вони будуть звідти виселені в тому числі і способом, який передбачений законом – працівники міліції просто будуть їх звідти виводити", - заявив Ярема.

Агітує майданівців звільнити центр столиці і столична влада. Як альтернативу їм запропонували четверту вежу музею Київська фортеця. Вона розташована поблизу ЦВК і дуже занедбана.

Генпрокурор хоче звільнити майдан Незалежності від наметів

Генпрокурор хоче звільнити майдан Незалежності від наметів

Керівництво музею така пропозиція шокувала. Їх про переселення ніхто навіть не спитав. Побоюються, що аварійна вежа може обрушитися на когось з активістів. Самі ж майданівці запевняють, що всередині будівлі не житимуть і витягнуть звідти свої пожитки після того, як розіб'ють намети.

Місцеві жительки, які по-сусідству годують бездомних собак, стверджують, що жити тут не можна – усе заражене і дохнуть навіть тварини.

Доки майданівці прибирають прилеглу до Київської Фортеці територію, влада Києва обіцяє, що це розселення – тимчасове. Керівництво музею, в якому планують поселити активістів, пропонує поселити людей на майданчик поблизу стадіону "Олімпійський".

Кореспондент ТСН Інна Боднар.

Як повідомлялося раніше, генпрокурор допускає силовий варіант звільнення центру Києва від майданівців. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація