Газетярів у метро Києва поміняють на "медіамати"

Газетярів у метро Києва поміняють на "медіамати"

Медіамат може виглядати так. / Фото: segodnya.ua

Працівникам розкладок запропонують нову роботу.

В столичному метро за місяць встановлять перші автомати для продажу преси. Їх називають "медіаматами". Киян запевняють, що газети не подорожчають внаслідок інновації, а робочих місць не поменшає.

Найперше медіамати з'являться на станціях "Героїв Дніпра", "Театральна", "Лівобережна", "Харківська" та "Позняки". До кінця вересня ними обладнають усі станції метрополітену Києва. На більш навантажених станціях буде встановлюватися по кілька таких пристроїв, повідомляє Сегодня.

Один автомат розташовується на ділянці від одного до трьох кв. м. і буде продавати до 300 найменувань продукції. Наразі ведуться суперечки щодо майбутнього кольору медіаматів.

Встановлення медіаматів не призведе до скорочення кількості робочих місць, обіцяють представники компаній, що виграли тендер на виготовлення та встановлення пристроїв. Впродовж перших місяців після встановлення біля кожного з медіаматів стоятиме оператор, який підказуватиме киянам, як користуватися пристроєм. Окрім того, в подальшому також будуть необхідні працівники для обслуговування.

"Наприклад, якщо газету розібрали зранку, то пристрій подасть сигнал і оператор прийде поповнити автомат необхідною кількістю примірників. Ми будемо для цього набирати працівників і передусім запропонуємо тим, хто нині працює на розкладках", - стверджує Анна Школьная, директорка "Нива-95" - одного з двох підприємств, що виграли тендер.

Нагадаємо, що учора ремонтні роботи призвели до шаленої тисняви на станції "Палац Спорту".

Повʼязані теми:

Наступна публікація