Елітну квартиру з видом на Золоті ворота нахабно поцупив у бізнесвумен її приятель

Елітну квартиру з видом на Золоті ворота нахабно поцупив у бізнесвумен її приятель

Приятель вкрав у бізнесвумен квартиру з видом на Золоті ворота у Києві

Житло в центрі столиці "продали" за $ 80 тис.

З елітною квартирою в центрі Києва провернули шахрайську схему, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Киянка Вероніка Левченко, яка звернулася до свого приятеля по допомогу в переоформленні квартири із власності підприємства, яке їй належало, у її безпосередню власність, залишилась і без квартири, і без друга.

Квартира з видом на Золоті Ворота та бані Володомирського Собору дісталася Вероніці від колишнього чоловіка та була оформлена на підприємство, яким вона володіла. Її друг Олександр Осипенков переконав її, що переоформити житло можливо, лише ліквідувавши підприємство, і порадив юриста Юрія Забальського.

Проте після закінчення процедури ліквідації з'ясувалось, що квартира Вероніки продана. Щоправда, нотаріусу, який засвідчував договір купівлі-продажу, каже жінка, були надані підробні документи і печатка.

При цьому щасливим власником квартири у центрі Києва за всього лише $ 80 тис. став той самий друг сім'ї Олександр Осипенков. Щоправда, Вероніка не побачила і цих грошей. Таємниці, як фактично за копійки розжитися елітним житлом, Олександр не розкрив.

"Друзі" лишили жінку квартири і підприємства

"Друзі" лишили жінку квартири і підприємства

Вероніка запевняє, що права на продаж квартири ліквідатору Забальському не надавала. Та й квартиру продали вже після закінчення його повноважень.

Юрист у свою чергу запевняє, що все було не так. "Якби закінчилися [повноваження], жоден би нотаріус без витягу ЄДР цього б не зробив", - каже Забальський.

Вероніка випадково дізналася, що її оселю новий власник уже виставив на продаж із ціною $ 1 млн проти 80 тис., за які воно було придбано. Тепер жінка тримає оборону. Вже колишній друг намагався житло захопити. Її донька навіть до школи не ходить.

"Ми боїмося - невідомо, хто там внизу чекає. Дитина дуже нервує. Ми викликали швидку - було погано з серцем. Він мені казав, що жінок і дітей я не чіпаю, але бувають винятки, ми підкинемо наркотики. От як би такого плану", - розповіла налякана жінка.

Системного полювання на дорогі квартири, на відміну від житла соціально незахищених, немає, каже віце-президент Спілки адвокатів Петро Бойко. Ймовірно, сталася цілеспрямована акція заволодіння майном шахраями. Самотня жінка, до якої втерлись в довіру - найкраща жертва.

Через суд Вероніці вдалося на помешкання накласти арешт, нині вона оскаржує договір купівлі-продажу. А міліція за два місяці слідства лише розробила план слідчих дій.

Нагадаємо, що аферисти за 120 мільйонів "продали" частину Хрещатика. Як з'ясувалося, аферу провернули четверо безробітних, а їхньою жертвою виявився депутат Харківської міськради.

Кореспондент ТСН Валентина Доброта

Повʼязані теми:

Наступна публікація