Експерт про ситуацію зі стихією: політики згадують про киян тільки напередодні виборів

Експерт про ситуацію зі стихією: політики згадують про киян тільки напередодні виборів

Київ завалило снігом / Фото: http://twitter.com/mrskutcher

Політики не поспішали допомагати столиці під час аномального снігопаду, зазначив Черненко.

Більшість київських політиків "випарувалися", коли мова зайшла про необхідність надати киянам реальну допомогу під час аномальних снігопадів, заявляє керівник Інституту медіа-моделювання та політико-економічного аналізу "Перспектива" Євген Черненко.

"Для мене як для жителя Києва виявилося неприємною несподіванкою, що, зіткнувшись з необхідністю отримати реальну допомогу від політиків, місто її не отримало. В той же час приємно здивований активністю громадських активістів, простих киян, які вийшли на вулиці розгрібати снігові завали, не очікуючи якихось політичних дивідендів", - зазначив Євген Черненко.

"Вважаю, кияни повинні запитати у обраних народних депутатів, які восени, під час виборів, демонстрували приголомшливу увагу до проблем міста, чому такої уваги не було, коли кияни її дійсно потребували. Восени політики не йшли з київських дворів - ставили дитячі майданчики, саджали дерева. А сьогодні ці двори прибирали комунальники і самі кияни", - зазначив директор інституту. На його думку, це підтверджує, що "політикам, на жаль, кияни потрібні виключно в контексті виборів".

Коментуючи заяву київської "Батьківщини" про те, що ця політична сила вимагатиме відставки голови КМДА Олександра Попова, Євген Черненко сказав, що "висловлювати таку вимогу опозиція мала б моральне право у дворах, під час прибирання снігу разом з комунальниками, а не сидячи в партійних офісах. Тоді б кияни, можливо, зрозуміли б політиків. Але їх у дворах не було, у той час як Попов з проблемами, нехай з допомогою киян, але якось впорався зі стихією".

Повʼязані теми:

Наступна публікація