Екологи розповіли, наскільки брудним буде повітря в Києві ближчими днями

Екологи розповіли, наскільки брудним буде повітря в Києві ближчими днями

Голова Державної екологічної інспекції розповів про київське повітря

Дощова погода дуже допоможе жителям столиці, бо перешкодить поширенню диму.

У столиці на найближчі дні синоптики прогнозують дощ. Це має зменшити сильне задимлення, що триває вже кілька днів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

У Держсанепідемслужбі фіксують перевищення концентрації в повітрі сірчистого ангідриду у Вишгородському та Бориспільському районах. Фахівці критичної шкоди для здоров'я в цьому не бачать. Але все ж рекомендують зранку та ввечері зменшити час перебування на вулиці й зачиняти вікна. За можливості – вмикати кондиціонери в приміщеннях.

"Дякувати Богу, сьогодні пішли дощі, і вже повітря в Києві значно краще, ніж учора. Я думаю, там кілька днів – і все це припинеться. Тобто підстав для хвилювання у киян немає", - заявив голова Державної екологічної інспекції України Андрій Заїка.

Дітей у дитячих садочках радять не виводити на вулицю у першій половині дня. Там уже так і чинять.

"Ми в своєму колективі вирішили зібрати батьків, провести бесіду, чи вважають вони за потрібне виводити, чи ні. І як вони вирішать, так і будемо робити у другій половині дня, але поки не припиняються пожежі і не зміняться погодні умови, перша половина дня – без прогулянки", - розповіла методист ШДС "Поділля" Ганна Кочергіна.

Раніше повідомлялося, що "вогняне кільце" навколо Києва тушитимуть щонайменше тиждень.

У столиці на найближчі дні синоптики прогнозують дощ

У столиці на найближчі дні синоптики прогнозують дощ

Повʼязані теми:

Наступна публікація