ДТП, зашкварні фото і татуйований коп: як пройшов перший тиждень нової поліції

ДТП, зашкварні фото і татуйований коп: як пройшов перший тиждень нової поліції

Зараз у Києві працюють 2 тисячі поліцейських. / Фото: УНІАН

ТСН.ua вирішив згадати головні моменти першого тижня роботи патрульної поліції.

Увечері 4 липня перші 500 нових патрульних поліцейських вийшли на чергування у Києві. Вони одразу захопили серця тисяч користувачів соцмереж, які масово робили селфі з копами та писали про свої враження від поліції.

ТСН.ua вирішив згадати головні моменти першого тижня роботи патрульних, які найбільше обговорювалися в ЗМІ і Мережі.

Перший день поліції: штовхають "Хамери" і чемно заспокоюють п'яниць

Вже після першого дня патрулювання поліцейські змогли вразити киян. Наприклад, волонтерка Аліна Михайлова написала, що рано вранці четверо молодиків зіштовхнули на проїжджу частину військовий "Хамер", який стояв на тротуарі під музеєм Історії Києва в якості експонату виставки. А вже менше ніж за годину шестеро патрульних заштовхнули 3-тонну машину на місце і пішли патрулювати вулиці далі.

Окрім того, поліцейські змогли чемно заспокоїти п'яниць та "старих" міліціонерів, які не давали спати в ніч на неділю, 5 липня, наприклад, актору Антіну Мухарському.

Також у першу ніч своєї роботи патруль за три хвилини приїхав на місце ДТП і надав першу медичну допомогу дівчині, яку збив водій таксі. А ше поліцейські виписали штрафи прокурору та народному депутату.

Загалом, у перший день служби патрульна поліція у Києві затримувала крадіїв, п'яних міліціонерів та порушників зі зброєю, а ще виїжджали на оформлення 15 ДТП.

Аварійний патруль

Втім, поліцейські і самі потрапляють в аварії. У першу ДТП авто поліцейських потрапило 7 липня, коли на проспекті Возз'єднання зіткнулися поліцейська патрульна "Тойота Пріус" та "Рено". Деякі очевидці стверджують, що "Тойота" виїхала на головну дорогу і не поступилася "Рено".

Наступного дня поліцейські автівки тричі потрапляли в аварії. Вранці автомобіль патрульної поліції влетів у пасажирську маршрутку на проспекті Перемоги. Внаслідок ДТП у маршрутного таксі відлетів бампер, а у поліцейських зім'явся радіатор. Пізніше у патрульній поліції заявили, що аварія сталася з вини правоохоронця – він сильно втомився через подовжену робочу зміну.

Ще одна аварія 8 липня сталася під Святошинським мостом. Там автомобіль Mercedes в'їхав у поліцейське авто. Четверта за два дні аварія із машиною патрульних сталася у Солом'янському районі Києва. Авто поліцейських не розминулося з іномаркою в районі площі Космонавтів.

Пізніше у патрульній службі пояснили, що поліцейські – не ангели і не роботи, тому можуть втомитися та припуститися помилки. Разом із тим столичні правоохоронці пообіцяли зробити висновки з аварій.

Головний коп Києва спить по 2-3 години

Те, що поліцейські дуже стомлюються, підтвердив і глава патрульної поліції Києва Олександр Фацевич. В інтерв'ю кореспонденту ТСН він розповів про те, що сам він спить 2-3 години на добу і іноді сам виїжджає на виклики.

Фацевич сказав, що поліцейським Києва подобається їхня робота, хоча іноді робочі зміни тривають більше 12 годин.

"Хлопці приїжджають, по 12 годин, буває більше, працюють, у них дуже зараз такий тяжкий графік, але коли хлопці приїжджають з патрулювання, бачиш, що вони втомлені, але очі горять. Запитуєш: "Як ви?" Вони: "Клас". Їм подобається. Тому що люди підтримують. Це їхні слова: 9 з 10 людей підтримують, це практично всі. Буває, їдеш, хлопці сигналять, махають", - сказав головний патрульний столиці.

Фацевич подякував усім киянам за підтримку і додав, що через позитивне сприйняття співробітники поліції "заряджені на роботу".

Головний полісмен Києва Олександр Фацевич дав інтерв'ю ТСН

Головний полісмен Києва Олександр Фацевич дав інтерв'ю ТСН

Жахачки про поліцію від російських ЗМІ

Проросійські ЗМІ теж не могли оминути появу поліції. Видання ТЕМА написало, що за першу ніч чергування поліцейські начебто загубили два пістолети, розбили чотири авто, їздили зустрічною смугою на проспекті Бажана та навіть збили пішохода.

Однак під час брифінгу за результатами першого чергування заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе спростувала інформацію про загублені пістолети та розбиті авто. Що стосується вигадки про рух зустрічною смугою, то жителі Києва не полінувалися пояснити росіянам, що проспект Бажана розділений високим відбійником, через який машина навряд чи перестрибне.

Щодо збитого пішохода офіційного підтвердження немає. Та навіть й неофіційного видання не навело. Тож цю інформацію також варто вважати черговою лякачкою.

Зашкварні фото сексуальної патрульної

Минулого тижня Мережа вибухнула від фото звабливої патрульної Людмили Мілевич. Деякі користувачі соцмереж розкритикували жінку за занадто, на їхню думку, еротичні світлини з її особистої сторінки та висловили сумніви, що такій дівчині є місце у новоствореній поліції.

Але одразу на захист Мілевич у Мережі почався флешмоб, під час якого користувачі почали викладати свої відверті фото з хештегами #зашкварніфото, #нетханжеству, #моя_нова_поліція, #ні_сексизм.

Врешті, у поліції заявили, що не будуть звільняти своїх працівників за звабливість.

Керівництво країни сьогодні оцінювало перший тиждень роботи нової поліції у Києві

Керівництво країни сьогодні оцінювало перший тиждень роботи нової поліції у Києві

Еколог, філософ, військовий і рокер: хто працює в поліції

До лав патрульної поліції прийшли різні люди, які до того, як стати правоохоронцем нового типу, працювали екологами, викладали філософію, займалися ІТ чи продавали системи відеоспостередення. Або, як головний коп Фацевич, були військовими і навіть воювали у зоні АТО. Нові поліцейські розповіли ТСН про своє минуле та причини, які спонукали їх піти в поліцію.

Слухачів "RadioROKS" вразив "найтатуйованіший полісмен Києва" Олександр Зарюгін, який став зіркою Інтернету завдяки своїм яскравим татуюванням по всьому тілу.

Раніше хлопець працював у рекламних проектах – робив фото- та відеорекламу і з правоохоронними органами ніколи не пересікався. Піти на службу його надихнула заступник міністра МВС Ека Згуладзе.

"Я був вражений Екою Згуладзе, яка так розпіарила нову службу. Настільки ця людина натхненно розповідала, неможливо було людям із самосвідомістю, які хочуть щось змінити, послухавши ці промови та плани реформи, не погодитись. Я навіть не сумнівався", - розповідає полісмен.

Щоб побачити різницю між "старими" міліціонерами і новими поліцейськими, достатньо лише порівняти їхні фото, не кажучи вже про методи роботи. Це порівняння безперечно буде на користь останніх. Ми сподіваємося, що нові патрульні поліцейські з'являться не лише у Києві, а і по всій Україні, і та висока планка, яку вони взяли у перший тиждень своєї служби, залишиться взірцем для наступних днів роботи і не тільки для поліції, але й для усіх правоохоронців.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аварії
Наступна публікація