Дихати відходами ТЕЦ: на Позняках загрозливо почорніло повітря

Дихати відходами ТЕЦ: на Позняках загрозливо почорніло повітря

Кияни схвильовані екологічною ситуацією в одному з районів.

На озері Гарячка, що на столичних Позняках, знову вирують токсичні пилові бурі. Державні екологи традиційно не знаходять шкідливих речовин у водоймі, куди скидає промислові відходи Дарницька ТЕС, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Натомість нажахані видовищем чорних хмар попелу місцеві жителі впевнені, що зола є токсичною. Додає підозр те, що в темну частину доби біля озера працюють поливальні машини. На ТЕЦ про викид золи знають і називають його форс-мажорними обставинами.

Мешканці району кажуть, що бурі з шлаковідвалу вирують уже більше року. У вересні ТЕЦ обіцяла їх припинити, однак проблема так і не вирішена. Екологічна інспекція судиться з ТЕЦ через неналежне зберігання відходів, а заміри незалежних фахівців показують перевищення допустимих норм токсичних речовин у воді та повітрі. Серед отруйних речовин: ванадій, миш'як, мідь, цинк, нікель. Однак за даними Інституту Морзеєва, всі показники в нормі, тому жителям хвилюватися не варто. Ті не ймуть віри та вимагають узагалі ліквідувати золовідвал. ТЕЦ обіцяє зробити це за п'ять років, а попіл закрити вже цієї весни.

Кореспондент ТСН Тетяна Фруктова

Токсичні пилові бурі загрожують жителям столичних Позняків

Токсичні пилові бурі загрожують жителям столичних Позняків

Повʼязані теми:

Наступна публікація