"Діамантовий прокурор" Шапакін вскочив у ще одну халепу

"Діамантовий прокурор" Шапакін вскочив у ще одну халепу

Поліція виписала штраф водієві, який припаркувався напроти входу в ГПУ. / Фото: antikor.com.ua

Поліція виписала штраф водію машини з прокурором за неправильне паркування.

Поліція виписала штраф водію машини, який припаркувався на тротуарі напроти входу в будівлю Генпрокуратури у Києві. У машині, окрім водія, були скандальний "діамантовий прокурор" Володимир Шапакін, який підозрюється у вимаганні хабара в особливо великих розмірах, та прокурор Печерського району Ігор Демидов.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник генпрокурора Давіт Сакварелідзе.

Один з активістів виклав фото порушників і написав, що поліцейські оформили протокол на на водія BMW з державним номером АА0707ІМ. Через 40 хвилин вийшов один з прокурорів і хотів безкарно поїхати геть, але поліція не дала йому це зробити і виписала йому штраф.

Скандальний прокурор Володимир Шапакін вдруге вніс заставу та вийшов із СІЗО

Скандальний прокурор Володимир Шапакін вдруге вніс заставу та вийшов із СІЗО

Нагадаємо, 5 липня СБУ провела обшук в головному слідчому управлінні ГПУ. У результаті був затриманий перший заступник начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимир Шапакін та заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць.

За даними слідства вони вступили в корупційну змову та отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Зловмисники вилучили техніку в підприємства, що займалося видобутком піску в Київській області, чим заблокували його роботу. За "допомогу" в поверненні техніки прокурори через посередників вимагали та отримали гривневий еквівалент 150 тис. доларів США. Підприємець Валерій Гібаленко виступав посередником у цій схемі.

При проведенні обшуків у них було виявлено понад 500 тис. доларів готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів і 65 діамантів, після чого скандальних прокурорів стали називати "діамантовими".

Печерський райсуд Києва обрав Корнійцю і Гібаленку запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у розмірі 3,2 млн грн, а Шапакіну - арешт із правом внесення застави у розмірі 3 млн грн. Пізніше Шапакіну підняли суму застави до 6,4 млн грн, але він їх виплатив і вийшов на волю.

Повʼязані теми:

Наступна публікація