Демонтаж надбудов на столичному Будинку профспілок затягнеться принаймні на місяць

Демонтаж надбудов на столичному Будинку профспілок затягнеться принаймні на місяць

Фото: ТСН.ua

Роботи, які були перервані сутичками, відновлять у п'ятницю.

Незаконно надбудовані поверхи на Будинку профспілок у Києві продовжать демонтувати, попри всі протести. У цьому ТСН запевнив радник київського міського голови Дмитро Білоцерковець.

За словами чиновника, самі профспілки запевняють у самовільному зведенні конструкції забудовником і не проти зносу. Столична влада зробила все, аби законно прибрати надбудову, проте забудовник відмовився виконувати приписи виконавчої служби.

"Виконавча служба надала двічі за останній місяць виконавчі листи – з вимогою, щоби забудовник демонтував ці 2 незаконні поверхи. На жаль, забудовник цього не зробив. Самі профспілки сьогодні зранку разом із виконавчою службою почали допомагати місту тим, що почали огороджувати парканом територію для того, щоби із завтрашнього дня змогла зайти туди будівельна техніка. І щоб почати процес демонтажу", - каже Білоцерківець.

Радник Кличка каже, що процес буде тривалим, оскільки будівля й так перебуває у аварійному стані, а надбудова розташована на верхніх поверхах будівлі.

"Це є довгий процес. Він не є швидким. Десь за місяць це має відбутися", - коментує чиновник.

За даними Білоцерковця, саме забудовник Балабан платив мітингарям, які сьогодні повалили паркан, зведений навколо будинку для демонтажних робіт. Чиновник сподівається, що правоохоронці надалі забезпечать безперешкодний доступ комунальникам до будівлі, аби завершити весь процес.

Нагадаємо, близько 11:45 біля кафе "Каратель" почалося побоїще через закриття закладу та демонтажу у Будинку профспілок. З боку молодиків застосовувалась арматура, каміння та сльозогінний газ. За годину бійка вщухла. Молодиків вивели з кафе, два десятки учасників битви затримали та доправили до Шевченківського райвідділку поліції.

В згорілому Будинку профспілок на місці скандальної l'kafa навесні запрацювало нове кафе. Офіційне відкриття відбулося 1 квітня. Заклад оформили в своєрідному стилі. На стінах облаштували світильники з осколків реактивних снарядів "Град". На полицях поставили псевдококтейлі Молотова. Над барною стійкою повісили тризуб. В акваріум запустили раків. Біля вітрин поставили мішки для барикади. Зверху повісили вивіску "Каратель".

Утім, вивіску з назвою закладу через деякий час прибрали. Роботи провели вночі за наказом Київської міської адміністрації. Тоді в КМДА вже заявляли, що кафе незаконне, тому вивіску демонтують, а навколо поставлять паркан.

Повʼязані теми:

Наступна публікація