Даішники лякають активістів Автомайдану штрафами та криміналом за перекриття вулиць

Даішники лякають активістів Автомайдану штрафами та криміналом за перекриття вулиць

Даішники лякають активістів Автомайдану штрафами / Фото: УНІАН

У мережі учасників акцій протесту на колесах закликають не вірити правоохоронцям та не підписувати "незаконні штрафи".

У деяких ЗМІ з'явились заклики до автолюбителів-активістів Євромайдану найближчим часом виїхати в урядовий квартал у Києві (вулиці Банкова, Лютеранська, Грушевського, Інститутська, Шовковична, Круглоуніверситетська).

Про це повідомили у прес-службі столичному управлінні ДАІ та нагадали, що блокування транспортних комунікацій, доріг, шляхів сполучення тягне за собою кримінальну відповідальність за статтею 279 КК України.

Водночас активісти у мережі Facebook вже закликали людей "не вестися" на залякування даішників.

"Вони за законом не мають права вас карати. Вони намагаються залякати автомобілістів будь-якими способами. Не знають, що ще придумати", - пише активіст Євромайдану Дмитро Булатов.

Він наголошує, що у будь-якому разі не треба нічого підписувати.

"Ви маєте право не виходити з машини, не давати в руки даішникам документи, і я дуже прошу вас не підписувати жодних документів, а так само вимагайте пояснень причин зупинки і знімайте це на відео", - пише активіст.

Зокрема Булатов заспокоює учасників Автомайдану, що їх не покарають , "бо 90% випадків покарання людей співробітниками ДАІ і штрафи, які вони застосовують, - незаконні".

"Якщо людина, тобто ви, себе не обмовите чи не підпишете незаконно виписаний штраф, протокол або припис - вам нічого не буде", - наголошує Дмитро.

Також він опублікував телефони людей, до яких можна звертатися у разі необхідності консультації.

0935558000 Сергій
0675967161 Олексій
0984146633 Дмитро
0984505432 Дмитро (адвокат)

Нагадаємо, що 22 грудня Євромайдан оголосив Хрещатик зоною вільною від транспорту. Хрещатик хочуть зробити справжньою європейською вулицею.

Повʼязані теми:

Наступна публікація