Чутки про вибух, пішохідна вулиця і перші звільнення посадовців: як минув день після обвалу на Шулявці

Чутки про вибух, пішохідна вулиця і перші звільнення посадовців: як минув день після обвалу на Шулявці

Фото: Центр організації та безпеки дорожнього руху м.Києва / Facebook

Аварія на Шулявському шляхопроводі нагадала про потребу невідкладного ремонту подібних об'єктів по всій країні.

Звістка про обвал Шулявського мосту в понеділок вечором розлетілася інтернетом і стала топ-темою в соціальних мережах. Однак знайшлося чимало киян, для яких ця новина стала цілковитою несподіванкою вранці, коли шляхопровід виявився закритим для транспорту, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Дехто з жителів столиці повірив пліткам про буцімто вибух, який підірвав конструкції мосту. Інші ж іронізували, що нарешті втілилася в життя мрія про широку пішохідну вулицю в центрі міста. А мер Віталій Кличко приголомшив зізнанням, що не мав інформації про аварійний стан шляхопроводу. Через уже відбулося перше звільнення – посаду втратив заступник голови КМДА з питань транспорту та інфраструктури Ілля Сагайдак. Окрім того, Кличко клопотатиметься перед президентом і про звільнення голови адміністрації Солом'янського району столиці.

Звужений шляхопровід та додаткові опори: на Шулявському мості відновився рух

Звужений шляхопровід та додаткові опори: на Шулявському мості відновився рух

Посадовці КМДА вже отримали доручення проінспектувати решту передаварійних об'єктів у місті, яких нарахували десяток. На Шулявці ж тепер обіцяють провести реконструкцію – обрати один із наявних уже семи проектів, а на його реалізацію знайти понад півтора мільярда гривень. Тим часом в інтернеті поширюється фото вже презентованого у 2015 році проекту ремонту Шулявського шляхопроводу разом із "Почекуном". У мосту навіть з'явилася власна сторінка на Facebook, де багатостраждальний об'єкт повідомляє, що він утомився і потребує реабілітації.

Кореспондент ТСН Ольга Нескородяна

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація