Через їдкий дим у Києві водіям радять залишити авто вдома

Через їдкий дим у Києві водіям радять залишити авто вдома

Водіям радять відмовитися від поїздок вулицями столиці / Фото: ТСН.ua

Суворі обмеження введуть для пересування вантажних авто. 

Сьогодні, 3 вересня, столичним водіям радять користуватися громадським транспортом, а вантажівки зупинятимуть за 50-100 кілометрів від Києва. Про це йдеться в сюжеті ТСН.Ранок. 

Кореспондент ТСН Інна Боднар прибула до місця, де і почалося займання – у Дарницькому лісопарковому господарстві під Києвом. Відучора, 2 вересня, вогонь розповсюдився на площу у 32 гектари. Наразі майже все тут вщент згоріло, рятувальники обкопали територію, аби вогонь не розповсюджувався далі.

Через зміну напрямку вітру цієї ночі Київ накрило їдким смогом. Столична влада вирішила скоротити робочий день у дитячих садках та школах – вони працюватимуть до 12 години, а завтра, 4 вересня, взагалі не відкриватимуть своїх дверей.

Столичних водіїв закликають менше їздити особистим транспортом, обмежений рух вантажного транспорту. Важкі автомобілі хочуть зупиняти за 50-100 кілометрів від Києва.

Наразі до осередка займання з'їхалося керівництво столиці, організований штаб.

Як повідомлялося раніше, рятувальники пояснили, чому Київ затягнуло димом. Смог від довколишніх пожеж дим потягнувся до Дніпра, тому вдень ситуація має змінитися.

Повʼязані теми:

Наступна публікація