Через столичних любителів стрілянини Києву загрожує сильне задимлення

Через столичних любителів стрілянини Києву загрожує сильне задимлення

Навколо станції аерації стріляють / Фото: Київводоканал

Трава може загорітися від недопалків стрільців і пострів з рушниці.

Під Києвом територію Бортницької станції аерації перетворили на зону для полювання. На закриту територію на джипах приїжджають київські любителі стрілянини, а якщо птиці немає, то вони стріляють по будівлях насосних станцій.

У "Київводоканалі" кажуть, що від пострілів може загорітися трава на полях, а це загрожує задимленням Києву, пише Сегодня.

"Мулові поля - це режимний об'єкт. Заїжджати сюди суворо заборонено, але люди приїжджають сюди розважитися. Вже зрешечені кулями приміщення двох насосних станцій. Мисливці відстрілюють чайок і качок. Часто здобич не забирають", - говорить радник голови правління "Київводоканалу" з інформаційної політики Вікторія Яковлєва.

Саме мулові поля можуть стати великою проблемою для Києва.

"Це жижа, глибиною від 3,5 до 5 м. В спеку вона зверху висихає, покривається кіркою і дуже пожежонебезпечна. Досить малої іскри, щоб спалахнула велика територія. А це загрожує  задимленням для столиці. Минулого тижня вже загасили дві пожежі", - розповідає Яковлєва.

Трава може загорітися від недопалків та пострілу з рушниці. Тому водоканал хоче посилити охорону території, а мисливців будуть фотографувати, а їхні фото відправляти в міліцію.

"Мисливці тут ні до чого, так можуть діяти тільки хулігани. Сезон полювання відкриється тільки 10 серпня. До цього стріляти  заборонено", - розповіли київськи мисливці.

У міліції повідомили, що з приводу стрілянини на мулових полях до них ніхто не звертався.

Раніше повідомлялося, що працівники станції в Бортничах більше 4 годин боролися з аварією.

Повʼязані теми:

Наступна публікація