Блокадників Кабміну на вулиці годували гарячими пиріжками, а "Беркут" грівся в будівлі уряду

Блокадників Кабміну на вулиці годували гарячими пиріжками, а "Беркут" грівся в будівлі уряду

Українці заблокували Кабмін

Пікет буде знято на ніч і відновлено рано вранці у вівторок.

Урядовці цього дня прогуляли роботу. Історії невідомо, чи отримають вони за це зарплату і чи напишуть пояснювальні, але факт лишається фактом: міністрів на роботі не було, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Чиновникам завадили пікети на підступах до Кабміну. Мітингувальники оточили будівлю уряду, під'їзди до неї заблокували автомобілями. Номерні знаки заклеїли, а працівникам ДАІ пояснили, що машини "зламалися".

Автомобілісти домовилися пропускати в урядовий квартал тільки "швидкі" та пожежні машини у випадку, якщо це буде необхідно. У людей повні баки бензину для підігріву машин та комп'ютери в салонах, завдяки яким водії з інтернету дізнаються, що відбувається за півсотні метрів на Майдані.

Чинити опір та не пускати когось силою так і не довелося. Ніхто із сотень людей, що прийшли на роботу, навіть не спробував увійти.

"Шановні працівники Кабміну! Сьогодні в Україні політичний страйк! Страйкує вся Україна! Приєднуйтесь до нас!", - закликали апарат уряду мітингувальники.

Учасники акції наголошували на тому, що їхні дії винятково мирні. А будь-які вчинки насильницького характеру є провокацією.

Протестувальники заблокували роботу Кабміну

Протестувальники заблокували роботу Кабміну

Міліції та ДАІ біля будинку уряду не видно. Кілька автобусів із "беркутівцями" знаходяться на урядовому подвір'ї. Спецслужбовці чергують по півгодини у дворі. Після перезміни – гріються всередині будівлі.

Мітингувальників зігріває чай та гаряча їжа, яку приносять кияни. Марія всю ніч смажила пиріжки для революціонерів. Вийшло понад сто штук.

"Привезли спеціально! Теплі! Беріть! Беріть!", - закликає вона.

Близько опівдня до пікетувальників приїжджають лідери опозиційних парламентських фракцій. Просять не розходитися та вирушають далі – на Майдан.

"Сьогодні ми пікетуємо до кінця! Вимагаємо, щоби завтра уряд пішов у відставку!", - закликав лідер "Свободи" Олег Тягнибок.

Натомість Юрій Луценко закликав усіх знімати блокаду о 18:00. Мовляв, стояти під Кабміном у неробочий час немає сенсу.

"Це пікет. Ми вночі стоїмо на Майдані", - пояснив він.

На ніч опозиція планує залишити тільки барикади, щоби зранку не будувати нові. Люди налаштовуються на кількаденний мітинг. Вони хочуть побачити міністрів, які в середу традиційно збираються на засідання. Бо сьогодні жоден високопосадовець до цієї будівлі так і не прийшов.

Раніше повідомлялося, що євромайданівці готуються у вівторок штурмувати Раду і Кабмін.

Кореспондент ТСН Неллі Ковальська

Повʼязані теми:

Наступна публікація