Бійка з "Беркутом" на Євромайдані зав'язалася через перекритий Хрещатик

Бійка з "Беркутом" на Євромайдані зав'язалася через перекритий Хрещатик

"Беркутом" витіснила мітингувальників з проїжджої частини / Фото: УНІАН

Міліціонери виштовхали людей на тротуар, однак бійки це не зупинило.

Мітингувальники на Майдані Незалежності вийшли з тротуарів на дорогу, що ускладнило рух транспорту.

Правоохоронці зімкнулися в тісний лад і почали витісняти учасників Євромайдану на тротуари, щоб автомобілі змогли вільно проїжджати по Хрещатику, зазначає Комсомольська правда в Україні.

"Кілька десятків людей перекрили проїжджу частину Хрещатика. Тому кілька сотень бійців "Беркуту" почали витісняти людей", - пише в Facebook Сергій Мельниченко.

Люди стали чинити опір. Зав'язалася бійка, з обох боків полетіли пляшки з водою. Невідомий кинув у натовп димову шашку. Раптово мітингувальники відступили, в повітрі відчувся запах їдкого газу.

В результаті міліціонери виштовхали людей на тротуар. Ситуація ненадовго стабілізувалася, рух машин було частково відновлено. Проте вже за п'ять хвилин мітингувальники оговталися і бійка відновилася.

До речі, працівників міліції не так багато - близько 200 осіб. На них звичайний міліцейський одяг, без бронежилетів і касок.

Нагадаємо, що згідно з повідомленням Gazeta.ua, "Беркут" почав остаточно розганяти Євромайдан. Бійки сталися на Європейській площі. Радіо "Свобода" повідомило про те, що на площі вимкнули світло.

Повʼязані теми:

Наступна публікація