Більшості киян не перерахують захмарні платіжки за тепло

Більшості киян не перерахують захмарні платіжки за тепло

Фото: УНІАН

Перерахунок буде проведений тільки за 654 будинками.

У КМДА заявили, що підстав для проведення перерахунку за більшістю платіжок за тепло, виставлених ПАТ "Київенерго" жителям столиці, немає.

Про це повідомив заступник голови Київської міськдержадміністрації Петро Пантелєєв, передає Інтерфакс.

"За дорученням мера, ми комісійно розібрали це питання із залученням фахівців НКРЕКУ і Мінрегіону. Висновок такий, що "Київенерго" при нарахуванні використовувало методику, затверджену постановою №1037 згідно з вимогами чинного законодавства. Порушень ми там не знайшли ... підстав для перерахунку в цій категорії (по домівках, в яких немає будинкових лічильників тепла і рахунки формуються розрахунковим методом) немає ", - сказав він.

Своєю чергою комерційний директор "Київенерго" Євген Бушма повідомив, що перерахунок буде проведений тільки за 654 будинками, які обладнані будинковими лічильниками тепла, проте рахунки їхнім жителям були виставлені виходячи з розрахунків за методикою.

Нагадаємо, Гройсман пригрозив кримінальної відповідальністю за неправильні комунальні платіжки"Я вважаю, що треба принести вибачення з одного боку, а з іншого – я попереджаю, що якщо  ми будемо бачити, що десь в регіонах такі речі відбуваються, ми будемо жорстоко карати штрафними санкціями. Я думаю, що тут може бути і питання кримінальної відповідальності за виставлення рахунків людям за неадекватними цінами. Я попереджаю всіх, що з цим не потрібно гратись і дражнити людей", - наголосив він.

Своєю чергою віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон повідомив, що за даними "Київенерго", така ситуація виникла через помилку.

Плутанина з тарифами: кияни обурені цифрами в платіжках за опалення

Плутанина з тарифами: кияни обурені цифрами в платіжках за опалення

Повʼязані теми:

Наступна публікація