Необачних київських водіїв все частіше грабують прямо на світлофорах

Необачних київських водіїв все частіше грабують прямо на світлофорах

Київських водіїв все частіше почали грабувати / Фото: Авто.Вести.ру

Київ накрила хвиля грабежів.

У Києві водіїв грабують прямо на перехрестях. Поки автолюбителі чекають своєї черги, щоб проїхати, грабіжники встигають відкрити двері авто і витягнути все, що їм потрібно.

Правозахисники запевняють, що так себе ведуть гастролери, пишуть Вести.

У вівторок, 23 липня, киянин Андрій ледь не став жертвою таких грабіжників.

"Виїхав з вул. Сокальського на Вишгородську. На світлофорі помітив, що поруч зі мною на тротуарі стояла світла "Сhery" з шашечкою таксі. А на наступному світлофорі різко відкрилися праві пасажирські двері, а чоловік з матюками спробував залізти до мене в машину", - розповідає Андрій.

"Позаду мене якраз лежала сумка з грошима та документами. Я чкурнув на "червоне" світло, чоловік випав з машини і зі злості вдарив кулаком по дверях. Це був водій саме тієї "Сhery". Мабуть, вони "пасли" мене з того світлофора", - каже чоловік.

Схожа історія сталася на вул. Бучми. Киянка зупинилася на світлофорі і говорила по телефону. В цей момент чоловік засунув руку у вікно її машини, витягнув сумочку і втік.

Дільничний, який проходив повз, встиг затримати грабіжника.

Як розповідає заступник начальника прес-служби київської міліції Ольга Білик, за останні кілька місяців крадіжок з авто стало на третину більше.

"Це відбувається не тільки у нас, але й у великих містах будь-якої іншої країни. Злочинні угруповання постійно мігрують. Сезон полювання в Києві випадає якраз на літо. Нерідко жертвами стають приїжджі, адже у них з собою повинні бути гроші", - додає правозахисник Едуард Багіров.

Раніше повідомлялося, що в Києві грабіжники здирають з жінок сережки і ланцюжка посеред дня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація