"Батьківщина" оскаржує "соціальну" сесію Київради - джерело

"Батьківщина" оскаржує "соціальну" сесію Київради - джерело

Засідання Київради 19 серпня оскаржили в суді / Фото: УНІАН

Опозиція подала одразу два позови.

Партія "Батьківщина" оскаржує в Апеляційному та Окружному судах Києва законність засідання, яке відбулось 19 серпня, повідомило джерело в партії.

"Ми оскаржуємо проведення сесії, тому що вважаємо, що Київрада нелегітимна. Партія має намір блокувати роботу Київради доти, поки не будуть призначені і проведені нові вибори. Ми не дамо проводити засідання міськради. 11 липня ми показали, що вміємо це робити. Але якщо засідання будуть проходити і рішення будуть прийматися, як, наприклад, 19 серпня, ми оскаржимо їх в суді", - зазначило джерело, підкресливши, що у вівторок в столичних судах будуть розглядатися одразу два позови щодо визнання недійсними рішень, прийнятих Київрадою.

Київський апеляційний суд, за даними джерела, 3 вересня розгляне апеляцію на рішення Окружного суду від 9 серпня, яким було підтверджено легітимність Київради.

У той же час на 3 вересня призначено засідання Київського окружного суду. На ньому планується розглянути новий позов до Галини Гереги, поданий народними депутатами від "Батьківщини" Юрієм Одарченком та Олександром Чорноволенком щодо сесії 19 серпня.

"У позові піддаються сумніву процедурні моменти, а не законність роботи міської ради як такого. Про будь-які інші приводи вважати рішення Київради незаконними не йде мова, оскільки Київрада працює в правовому полі. Оскарження процедурних моментів - спроба знайти хоч щось, що дозволило б назвати сесію і її рішення нелегітимними. Але і з процедурних питань ми впевнені в законності наших дій", - розповів один з депутатів Київради.

Нагадаємо, на сесійному засіданні 19 серпня депутати прийняли рішення про виділення коштів на муніципальні надбавки бюджетникам - вчителям, лікарям, соціальним працівникам. Також місто виділило гроші безробітним киянам, які брали участь у громадських роботах, на виконання робіт з будівництва метро на Теремки-2 і на Троєщину, роботи з реконструкції Поштової площі та вулиць, на придбання снігоприбиральної техніки, на роботи на магістральних каналізаційних колекторах.

Наступна публікація