Батьки збитих насмерть підлітків впевнені, що у ДТП винні стрітрейсери

Батьки збитих насмерть підлітків впевнені, що у ДТП винні стрітрейсери

Власник авта відхрещується від участи у вуличних гонках

У Києві поновили справу про смертельну аварію двох хлопців на мопеді.

Печерський суд Києва через рік поновив кримінальне провадження, закрите прокуратурою щодо ДТП, у якій під колесами позашляховика загинули двоє підлітків-скутеристів, повідомляє ТСН.

Слідство тоді встановило, що аварія - цілковита вина водія мопеда. За матеріалами справи скутеристи не пропустили авто та перевищили швидкість. Скутер і позашляховик їхали фактично на однаковій швидкості - такий висновок експертів і справу закрили.

Але батьки загиблих переконані, що їхні діти стали жертвами вуличних перегонів. Оскільки від удару діти відлетіли на 50 метрів, а скутер від точки удару - на 71 метр, чого не могло статися при запротокольованій швидкості авта 60-70 км/г. Крім того, у матеріалах справи йдеться й про те, що водія авто не раз притягували за перевищення швидкості. А його авто засвічене на фотографіях з вуличних перегонів, які влаштовують у тому районі. Сам Олександр Крицький заперечує свою приналежність до стрітрейсерів.

Печерський суд Києва через рік поновив кримінальне провадження скандального ДТП

Печерський суд Києва через рік поновив кримінальне провадження скандального ДТП

"У нас на Солом'янці знають всі, що вулиця Урицкого - це гоночна траса і мій випадок з цієї категорії, знає весь район. Я думаю, знає і ДАІ і знають, що перейти пішохідний перехід неможливо - можуть збити навіть на зеленому", - каже мати загиблого хлопця.

Адвокат загиблих підлітків лише через суд домігся поновлення справи. Та й незалежна експертиза, замовлена в Литві, засвідчила геть інші швидкості, аніж вирахували вітчизняні експерти. Скутер не міг їхати швидше, аніж 40 км/г, інакше б не вписався в поворот. Мінімальна швидкість позашляховика - 90 км. Свою вину в загибелі двох дітей Олександр Крицький не визнає. Водночас сьогодні на допиті в міліції від додаткових свідчень він відмовився.

Нагадаємо, у Києві на вулиці Шота Руставелі п'яна і абсолютно неадекватна дівчина на "Хонді" влаштувала неймовірну ДТП.

Кореспондент ТСН Валентина Доброта

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аварії
Наступна публікація