Бариста заявив про підпал автокав'ярні: "Якийсь чоловік кинув якусь фігню"

Бариста заявив про підпал автокав'ярні: "Якийсь чоловік кинув якусь фігню"

Автокав'ярня біля Могилянки горіла як факел

Пожежники запевняють, що кав'ярня не вибухала, а гуркіт могли спричинити колеса, що загорілись, однак відео цю теорію не підтверджує.

У Києві на Контрактовій площі загорілась автокав'ярня. Пожежа спровокувала кілька вибухів, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Клієнтів поруч не було, тож ніхто не постраждав, а от авто вигоріло вщент. Працівник автокав'ярні запевняє, що це підпал, пожежники говорять про закорочення.

Дивіться фото: На Подолі вщент згоріла кава-машина

Проте, не виняток, що причиною став газовий балон, яким обладнані кав'ярні на колесах.

Побачивши вогонь, бариста Микола не знав за що хапатися. Полум'я зайнялося в середині кабіни, саме там, де стоїть кавоварка. Також чоловік почув запах газу та вчасно відбіг від авто, яке за мить вибухнуло.

За лічені хвилини кавомашина опинилася у полоні вогню. За сім хвилин з'явилася пожежна і "Таврію" викупали в піні.

Свідки запевняють, що бачили вибух. "До нас долетіли осколки, до плечей, до голови. Якби ми сиділи на метра три ближче, могли і постраждати", - розповіла дівчина.

"Почалося спочатку потихеньку. Я думала, що це теракт, а взагалі подумала, чи бомба, чи щось таке", - поділилася жіночка.

Натомість інший свідок запевняє, що хлопок насправді був не сильний.

Згодом кавовар, який трохи оговтався, видав свою версію загоряння: "Підпал. Підпалили машину. Якийсь чоловік кинув якусь фігню, я не встиг нічого зробити".

Проте, чому смерділо газом, він не уточнив.

Такі кавярні у столиці на кожному кроці, і вони доволі популярні серед киян.

Інший бариста Олександр, який робить каву на колесах вже кілька місяців, запевняє, що у бізнесі все безпечно навіть попри те, що каву варять на газу. Він розповів, що у його авто газовий балон герметично захований у кабіні і встановлений за всіма вимогами ДСТУ, ще й техпаспорт є.

"Є люди, які устатковують автомобіль в першу чергу без техніки безпеки, тобто шланг використовують не для газу, а для води. А враховуючи спеку, вона природно не може пропрацювати довго", - розповів бариста Олександр Моїсеєнко про можливі проколи у кавовому бізнесі на колесах.

Майже 90% автокав'ярень оснащені газовими балонами. Досі ними особливо ніхто не переймався. За збігом обставин, напередодні, 24 квітня, в київській адміністрації порушили питання автоторгівлі. І вирішили, що каву варити дозволять лише на електриці. А вже сьогодні одна з кав'ярень на колесах вибухнула.

Про подію зараз нагадує лише чорний слід на асфальті. Автокав'ярню відразу прибрали з місця.

Пожежники наразі встановлюють причини загоряння. Вони переконують, що вибуху тут точно не було, а вибуховий ляскіт могли спричинити колеса, що загорілись.

також вони говорять про ймовірну версію, що це було звичайне закорочення.

Проте на відео чітко видно, що вибух стався всередині кабіни, колеса тоді не горіли. А чи були в авто газові балони - поки що невідомо.

Кореспондент ТСН Алла Хоцянівська.

У Києві на Контрактовій площі загорілась автокав'ярня

У Києві на Контрактовій площі загорілась автокав'ярня

Повʼязані теми:

Наступна публікація