Аварійний Шулявський міст, з якого сиплеться бетон, не побачить ремонту ще 2 роки

Аварійний Шулявський міст, з якого сиплеться бетон, не побачить ремонту ще 2 роки

Шулявський міст обіцяють перетворити на трирівневу транспортну розв'язку / Фото: photo.i.ua

Голова КМДА заявив, що до 2015 року місто не знайде коштів на цей об'єкт.

Шулявським шляхопроводом у Києві, який після пожеж і зміцнення металевими підпорами, отримав статус аварійного, продовжують їздити навіть фури, незважаючи на заборону.

Очевидці стверджують, що з мосту обсипаються шматки бетону, що свідчить про потребу в ремонті. Однак ремонт на Шулявці не проводитиметься до 2015 року через ремонт проспекту Перемоги, пише "Сегодня".

"Проект обійдеться приблизно в 400 млн грн. Він передбачає будівництво нових з'їздів з шляхопроводу та знесення цеху заводу "Більшовик". Це дуже затратно, в 2014-му ми його не потягнемо, адже почали масштабний ремонт проспекту Перемоги. Ось коли дійдемо до цього відтинку проспекту, тоді і будемо ставити питання про реконструкцію. Швидше за все в 2015-му", - каже голова КМДА Олександр Попов.

В КП "Київавтошляхміст" стверджують, що міст простоїть, скільки потрібно. За ним здійснюється постійний контроль. Тому, хоч він і виглядає непривабливо, але має "поки четверту, передаварійну стадію". Однак навіть у цьому підприємстві зазначають, що фури більше 10 тонн вагою значно погіршують стан мосту.

Нагадаємо, "Укравтодор" відремонтував тільки 14% із запланованих на цей рік мостів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація