Аваков показав фото красунчика-комбата, який став главою нової патрульної поліції Києва

Олександр Фацевич проявив мужність у боях за Вуглегірськ.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 11 червня своїм наказом призначив на посаду глави нової патрульної поліції Києва 28-річного бойового офіцера Олександра Фацевича.

Про це глава МВС написав у себе в Facebook.

"Дуже цьому радий – радий, що переконав Сашу взятися за цю непросту справу!", - написав Аваков.

Олександр Фацевич у минулому професійний військовий. Він закінчив Одеський інститут сухопутних військ, понад 9 років служив у ЗСУ в десанті. По закінченні військового контракту, викладав у Волинському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою. Навчав бійців Самооборони Волині. Одружений, має 5-річну доньку.

У червні 2014 році очолив роту патрульної служби спеціального призначення "Світязь" УМВС України у Волинській області. 14 серпня 2014 року спецпідрозділ "Світязь" було направлено в зону АТО. Перше бойове хрещення рота "Світязь" пройшла у боях під Іловайськом.

В грудні 2014 бійці "Світязя" під командуванням Олександра Фацевича була направлена під Вуглегірськ. 30 січня 2015 під час наступу сепаратистів на Дебальцеве, бійці спецпідрозділу опинилися в оточенні. Три дні "Світязь" тримав оборону, після чого з боєм вирвався з оточення, вивівши з собою бійців ЗСУ – без втрат, виносячи поранених та зброю.

"Капітану Олександру Фацевичу було присвоєно спеціальне звання майор, я мав честь тоді вручити Олександру нагородний іменний пістолет", - написав Аваков.

В січні 2015 року Порошенко нагородив Фацевича орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

"І якщо піти від строгих рядків офіціозу – Олександр один з найавторитетніших бойових офіцерів-комбатів МВС. Жорсткість і турбота про бійців, людяність і вимогливість. Енергія і надійність – це все проявилося в найскладніших ситуаціях", - зазначив глава МВС.

Нагадаємо, Аваков розповів, коли з'явиться нова патрульна поліція в Києві.

Повʼязані теми:

Наступна публікація