Армія щурів в горах сміття атакує відпочиваючих на київських пляжах

Армія щурів в горах сміття атакує відпочиваючих на київських пляжах

Щури прижилися на київських пляжах / Фото: sxc.hu

У багатьох місцях відпочинку не вистачає туалетів.

Офіційне відкриття купального сезону в столиці відкладається як мінімум до кінця травня.

Комунальні служби виявилися не готовими до напливу відпочиваючих, пише "Сегодня".

Санітарний паспорт не отримав жодний столичний пляж, тому ніхто не може гарантувати киянам безпеку.

Зокрема, відвідувачі Гідропарку скаржаться, що там розвелося багато щурів. "Їх тут дуже багато. Наставили цих кафе, і для щурів тепер роздолля - їжі вистачає", - говорить рибалка Олександр.

На рятувальній станції в Гідропарку навіть бачили ондатру. Правда, людей, поки не кусала. "Щури - переносники багатьох хвороб. Вони можуть бути агресивними і нападати на людей. Особливо, якщо вони заражені сказом", - говорить еколог Володимир Борейко.

У свою чергу, в КП "Плесо" повідомили, що вже знищують гризунів. Прибережні зони не просто посипають отрутою. На кордоні пляжів через кожні 25 м встановлюються спеціальні контейнери з отрутою, позначені яскравою наклейкою.

Крім того, на дні водойм накопичилося багато сміття. Зараз водолази витягають з води будівельне сміття, арматуру, бите скло, затонулі човни і викинуті рибальські снасті, в тому числі і гачки від вудок, на які нерідко наступають люди.

Київські санепідеміологи запевняють, що вода в Дніпрі придатна для купання, але стан берегів далекий від ідеалу через відсутність туалетів та урн в зонах відпочинку і на пляжах.

При цьому в міському департаменті благоустрою обіцяють до відкриття сезону встановити туалети.

Повʼязані теми:

Наступна публікація