Апеляційний суд визначився з долею підозрюваних у теракті під Радою

Апеляційний суд визначився з долею підозрюваних у теракті під Радою

Апеляційний суд прийняв сторону обвинувачення

Жодному з обвинувачених не змінили запобіжний захід, встановлений судом першої інстанції.

Апеляційний суд Києва не задовольнив жодної апеляції щодо підозрюваних у заворушеннях біля Верховної Ради 31 серпня. Адвокати Сергія Крайняка намагалися змінити запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт, однак судді не змінили рішення, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Крайняк залишиться під вартою до кінця жовтня.

Судове засідання з приводу Ігоря Гуменюка, якого підозрюють у підриві гранати під парламентом, за кілька хвилин до початку перенесли. Секретар повідомив, що суддя у відпустці. А коли повернеться – невідомо.

Не випустили під домашній арешт й Ігоря Олійника – бійця батальйону "Січ". Адвокати звертали увагу на вагітну дружину і відсутність доказів у його причетності до заворушень під Радою. Однак судді не врахували аргументів захисту і залишили підозрюваного під вартою.

"Справа повністю сфабрикована. На нас тиснуть. Усе зводиться до того, щоб дати покази про інших неправдиві. І проти себе", - заявив Олійник.

Суд взяв під варту підозрюваного в організації бійні під Радою Крайняка

Суд взяв під варту підозрюваного в організації бійні під Радою Крайняка

Обвинувачення рішенням суду задоволене. У прокуратурі певні, що домашній арешт тільки б зашкодив слідству.

"Підозрюваний може переховуватися від слідства, впливати на свідків, потерпілих, експертів. Впливати на інших підозрюваних", - пояснив прокурор Максим Яременко.

11 вересня суд відправив за ґрати свободівця Сиротюка, підозрюваного в кривавих сутичках під ВР.

Раніше Печерський районний суд Києва обрав для екс-міністра АПК, члена ВО "Свобода" Ігоря Швайки запобіжний захід у вигляді особистої поруки семи народних депутатов. Таким чином відмовивши у задоволенні клопотання сторони звинувачення у застосуванні до Швайки запобіжного заходу у вигляді арешту.

Нагадаємо, що 31 серпня після голосування Верховної Ради за зміни до Конституції під будівлею парламенту сталася сутичка. Натовп хлинув на кордон правоохоронців – в хід пішли палиці, камені та димові шашки. Пізніше з натовпу у кордони міліції полетіли бойові гранатиПравоохоронці встановили особу "гранатометника" - ним виявився боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк. Зловмисника затримали. Жертвами сутичок стали троє бійців "Національної гвардії". 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація