Антимонопольний комітет зобов'язав Київраду відновити "нічний продаж" алкоголю

Антимонопольний комітет зобов'язав Київраду відновити "нічний продаж" алкоголю

Фото: pixabay.com

Для цього Київраді дають цілий місяць.

Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України визнало рішення Київради про заборону продажу алкоголю вночі незаконним.

Так, АМКУ зобов'язує Київраду скасувати це рішення протягом місяця, повідомляють на офіційній сторінці Київського обласного територіального відділення АМКУ у Facebook.

Відповідне рішення адміністративна колегія ухвалила у вівторок, 20 грудня, за результатами відкритого голосування. 

"Сьогодні адмінколлегія Київського обласного тервідділення визнала дії Київради щодо прийняття рішення №19/1024 від 22 вересня 2016 року "Про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв у стаціонарних об'єктах торгівлі на території Києва з 23:00 до 10:00" порушенням закону "Про захист економічної конкуренції "та зобов'язала Київраду в місячний термін скасувати вказане рішення", — повідомив, своєю чергою, Олексій Хмельницький, глава Київського відділення АМКУ. 

Водночас зазначають, що Київрада має право оскаржити рішення АМКУ протягом 2 місяців.

Нагадаємо, 22  вересня Київська міська рада обмежила продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв у столиці у нічний час, а саме з 22:00 до 10:00. Також депутати доручили Департаменту промисловості та розвитку підприємництва довести це рішення до відома підприємців та власників магазинів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація