Активісти, котрі привозили майданівцям шини і каски, досі сидять у Лукʼянівському СІЗО

Активісти, котрі привозили майданівцям шини і каски, досі сидять у Лукʼянівському СІЗО

Люди прийшли під ВР підтримали своїх близьких / Фото: ТСН.ua

Адвокат стверджує, що слідство стоїть на місці. 

Четверо затриманих 23 січня і ще один активіст, котрого спіймали раніше, залишаються в Лук'янівському слідчому ізоляторі. Закон про амністію на них не поширився. Майданівцям активісти завозили їжу, шини, каски і навіть збиралися допомогти з будівництвом нових катапульт. За це чоловікам інкримінують постачання зброї на Майдан, розбІй і навіть викрадення людей, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Родичі затриманих учора мітингували під стінами Верховної Ради, потім до комітетів передали лист із проханням звільнити затриманих. Люди із саморобними плакатами намагаються довести, що їхні діти не винні.

Максима Головина, Сергія Олександрова, Олександра Македонського та Тимофія Підлісного затримали на 2 місяці 23 січня на Грушевського. Спочатку оголосили звинувачували в постачанні зброї на Майдан, згодом додалися розбій, викрадення людей, вимагання грошей. Дружина Тимофія Підлісного каже, її чоловік не міг такого зробити. На Майдан хлопці й справді їздили: возили шини, каски, ліки та їжу. Дівчина зізнається, що одразу після затримання мамі Тимофія дзвонили невідомі й погрожували.

Адвокат каже, що слідство стоїть на місці. Останнім часом друзів тримали в камерах, де сидять довічники. Під час обшуку з їхніх квартир зникла техніка та особисті речі. Проте в матеріалах справи всі ці речі не фігурують, аби у список вони потрапили, родичі передають лист до комітетів Верховної Ради.

На засіданні головне питання - це звільнення людей та закриття всіх кримінальних провадження політичних вʼязнів. Це майже 40 людей. Проте четвірки у списку не було, за них прийшли вимагати майданівці.

Депутати прізвища 4 друзів та ще одного затриманого дописали у перелік. У понеділок законопроект обіцяють подати до парламенту. Уже 11 березня хлопців можуть звільнити.

Нагадаємо, що раніше два десятки покалічених активістів випустили із СІЗО під домашній арешт

Кореспондент ТСН Алла Хоцянівська.

Закон про амністію не поширився на простих людей

Закон про амністію не поширився на простих людей

Повʼязані теми:

Наступна публікація