Активісти пояснили, чому вночі горів Гостинний двір

Активісти пояснили, чому вночі горів Гостинний двір

Активісти побачили підпал в Гостиному дворі / Фото: facebook/Сергій Мельниченко

Організація "Контрактова площа - Гостинний двір" звернулася із заявою в міліцію.

Активісти, які захищають Гостинний двір від забудови, вважають нічну пожежу підпалом.

За інформацією співголова громадської організації "Контрактова площа - Гостинний двір" Ігоря Луценка, активісти Гостиного двору, які виявили пожежу на мансардному поверсі будівлі, не змогли самостійно приступити до боротьби з вогнем, оскільки не мали доступу до цієї частини будівлі.

Як повідомляється, демонтаж даху є частиною плану по реконструкції, яку намагається здійснити компанія "Укрреставрація". Пожежа виникла в той момент, коли "Укрреставрація" спробувала перейти від підготовчих робіт до капітального будівництва (реконструкції) Гостиного двору.

Дивіться ФОТО: Гостинний двір палав більше 6 годин

Знищення даху означає необхідність відселення НДІ "УкрНДІпроектреставрація" і, можливо, архітектурної бібліотеки з Гостиного двору, припускають в організації.

Активісти також стверджують, що "Укрреставрація" проводила роботи з підготовки капітального будівництва з низкою серйозних порушень вимог безпеки. Зокрема, активісти зафіксували проведення бурових робіт нетверезими робочими в нічний час, у дні, що передували пожежі, а також в ніч, коли сталася пожежа. Крім того, за їхніми даними, в будівлі "Укрреставрації" проводиться демонтаж електроустаткування, зокрема, силових кабелів.

"Ми звертаємося із заявою до правоохоронних органів, де, зокрема, просимо відреагувати на ці незаконні перебудови", - підкреслюється в заяві організації.

Нагадаємо, пожежа виникла після 2 години ночі в суботу на площі 200 кв.м. Вогонь пошкодив конструктивні елементи покрівлі. Жертв і потерпілих немає.

Повʼязані теми:

Наступна публікація