Активісти підготували Київ до гей-параду, розмалювавши його веселками (фото)

Гей-парад на День Києва відбудеться попри його заборону.

В ніч на 25 травня активістки розмалювали вулиці Києва веселками, готуючись до забороненого міською владою гей-параду.

Як повідомляє кореспондент ТСН.ua, всього було три локації, на яких активісти ЛГБТ-спільноти залишили свій знак у вигляді веселки.

Відтак, веселка з'явилася перед будівлею КМДА, на пішохідному мості, що веде до Труханова острова та на розі вулиць Прорізної з Пушкінською.

Як пояснили активісти, ці місця було обрано не випадково. Перед будівлею КМДА веселка з'явилася через те, що саме столична мерія подала до суду, щоб заборонити Марш рівності 25 травня, знехтувавши таким чином правом на мирні зібрання.

А пішохідний міст та вулиця Прорізна були вибрані з тією метою, що там гуляють багато людей. Також на мосту з'явився напис "Любов понад усе".

Як повідомлялося раніше, 23 травня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов міської влади столиці про заборону проведення будь-яких заходів, крім передбачених програмою святкування Дня Києва, 25 травня у центральній частині міста.

Проте, не дивлячись на заборону, на День Києва гей-парад таки проведуть. Організатори заявили, що знали, що їм будуть заважати і тому заздалегідь продумали інші варіанти.

Повʼязані теми:

Наступна публікація