Активісти очікують штурму КМДА беркутівцями

Активісти очікують  штурму КМДА беркутівцями

Майдан на барикадах / Фото: twitter.com/Євромайдан

Центр Києва оточений барикадами, які подекуди сягають 2,5 м заввишки. Організатори будь-якої миті готові евакуювати жінок і дітей.

Штурм правоохоронцями захопленої мітингувальниками будівлі КМДА цієї ночі проти 3 грудня цілком ймовірний, йдеться у сюжеті ТСН.19:30. Про це говорять і самі активісти.

Зокрема, на вулиці Б. Хмельницького стоять кілька автобусів із "Беркутом".

Проте здавати київську адміністрацію мітингувальники не збираються, адже на вулиці похолоднішало, а всередині адмінбудівлі тепліше, аніж у наметах.

Тим часом центр Києва - у барикадах. Примітно, що на їх зведення пішов паркан, яким був оточений Майдан Незалежності, і частини так і не добудованої ялинки

Зокрема, барикади розташовані на вулиці Городецького, Інститутській, біля Лядських воріт, обабіч Хрещатика. Подекуди барикади сягають 2-2,5 метрів заввишки.

Хлопці, які стали на захист Майдану, мають саморобний захист від беркутівських кийків - каски, шоломи та шматки кавроліну, примотані до рук та ніг.

На прилеглих вулицях активісти розташували пункти спостереження. У загонів самооборони є план дій. Його нагадав депутат Андрій Парубій, який уночі за польового командира: "Їхнє завдання буде тут же повідомити сцену, що відбувається напад. І максимально, протягом хоча б 10-15 хвилин втримати атаку "Беркуту". За тих 10-15 хвилин завдання організаторів буде евакуювати з Майдану жінок і дітей".

У захисників-волонтерів нерви на межі. Десь гуркіт – і туди одразу прямують оборонники. Вночі проти 2 грудня штурму чекали спочатку о третій, потім о четвертій і навіть о п'ятій. І тільки, коли почало потроху розвиднюватись, стало зрозуміло, що цю ніч простояли.

Серед завдань захисники Майдану мають самостійно ловити провокаторів та не давати їм змоги провокувати міліціонерів, бо "титушки" не дрімають.

"Оцих "титушок", чи бойвиків, за нашою інформацією, вони сьогодні їдуть до міста Київ, кількість вони хочуть набрати біля 5 тисяч", - повідомив один із активістів.

Нагадаємо, що раніше в опозиції розповіли, наче у приміщеннях Ради накривають плівкою килими та "чекають гостей".

Повʼязані теми:

Наступна публікація