Активісти Майдану не хочуть йти з центру Києва до виконання їхніх вимог

Активісти Майдану не хочуть йти з центру Києва до виконання їхніх вимог

На Майдані Незалежності поволі прибирають намети / Фото: УНІАН

Громадські організації визнають, що нинішній стан центру Києва міг би бути й кращим.

Протестувальники не покинуть Майдан Незалежності в Києві, доки не будуть виконані всі їхні вимоги. Про це йдеться у Маніфесті громад Майдану про розвиток ситуації після травня 2014 року, який було оголошено на прес-конференції в Києві.

"Майдан не розійдеться, доки не виконані вимоги: покарання злочинців, люстрація, зміна системи влади, встановлення конституційного порядку щодо громад, створення територіальної громади Києва (у частині самоврядування)", - йдеться у маніфесті.

Як повідомляється, активісти пропонують залишитися у центрі Києва, але змінити структуру Майдану.

Зокрема, Майдан пропонується обмежити первинними барикадами (1-ї і 4-ї), зробити Майдан Незалежності пішохідним, а також створити умови для перетворення Майдану на місце "побудови громадянського суспільства". Під цим мається на увазі проведення громадських слухань на тему використання будівлі Київської міськадміністрації. А з Будинку профспілок пропонується зробити Громадський центр.


При цьому громадські організації визнають, що нинішній стан центру Києваміг би бути й кращим.

"Ми, організації, які не просто фізично присутні на Майдані, але й ті, які мають намір зберігати дух Майдану, дух пропозицій, розвитку і контролю змін в Україні, розуміємо, що "фізичний Майдан" зараз перебуває у стані не завжди гідному пам'яті людей, які загинули на ньому", - йдеться у маніфесті.

Також активісти Майдану повідомили, що маніфест буде переданий у всі державні органи. Після отримання реакції на документ, вони готові до формування спільної робочої групи. У разі ж, якщо влада проігнорує цю ініціативу, передбачається використовувати "механізми громадського тиску".

Як повідомлялося раніше, напередодні на Майдані Незалежності в Києві почали розбирати намети.

Повʼязані теми:

Наступна публікація