Афера Войцеховського перевершила "Еліта-центр": 10 тисяч українців можуть втратити гроші й квартири

Афера Войцеховського перевершила "Еліта-центр": 10 тисяч українців можуть втратити гроші й квартири

Афера Войцеховського перевершила "Еліта-центр": 10 тисяч українців можуть втратити гроші й квартири

Фото: ТСН

Покупцям також видавали "липові" документи на житло.     

10 тисяч українців можуть залишитися без квартир та грошей через нову будівельну аферу: це вшестеро більше, ніж інвесторів піраміди "Еліта-центр". Після затримання на два місяці Анатолія Войцеховського, якого звинувачують у захопленні двох гектарів землі в різних районах столиці і незаконному будівництві житлових комплексів, мешканці цих будинків збираються на екстрені збори. 

Про це йдеться в сюжеті ТСН 19.30.

Одна із таких мешканок - пані Поліна - купувала квартиру у будинку з назвою "Перлина Троєщини". Потім житловий комплекс був і Континентом-будом, і Веселкою-сіті. Тепер це Небоскай. Примітно, що землю забудовнику взагалі відводили під торгівельний центр. 

Тут повністю заселено перший під'їзд і 80 квартир другого. Мешканець Павло збирався вселятися у третій, однак, за його слвоами, опалення немає в жодній секції, оскільки офіційне підключення відсутнє: працюють лише індивідуальні котли.

Мешканці "Небоскаю" учора, 18 липня, збиралися на екстрену зустріч, щоб обговорити свою долю після арешту власника забудови. Його підозрюють у створенні злочинного угруповання, яке захопило більше 2 гектарів землі в Києві, без документів.

Покупцям також видавали "липові" документи на житло. 

Ті, хто вже живе на незаконних, але збудованих квадратних метрах, кажуть, не підуть зі своїх квартир за жодних умов. І співчувають тим, хто інвестував в будівництво, яке тепер заарештоване. 

У недобудованих секціях продані всі квартири, але чи завершиться будівництво ніхто не знає. А таких об'єктів 40 у Войцеховського: за всіма ведеться слідство. За попередніми даними, кількість інвесторів, які купили квартири, але можуть їх не отримати, сягає 10 тисяч - це в 6 разів більше ніж в сумнозвісній афері "Еліта-центр". 

Менеджери і сьогодні водять на будівництво потенційних покупців і вмовляють інвестувати. Відділ продажу працює, однак щойно тут бачать камеру ТСН - на вхід виставляють охорону. 

Не на камеру менеджери з продажу кажуть, що продавати квартири за будь-яких обставин - це була "філософія Войцехівського". Сорок житлових комплексів по всій столиці - яскрава реклама. І влада, і правоохоронці не могли не знати про ці забудови. Навколо об'єктів Войцеховського не раз спалахували бійки і протести місцевих мешканців, після яких призначали  прокурорські перевірки, йдеться в сюжеті ТСН.

Минулого року  КМДА зупиняла будівництво на чотирьох об'єктах Войцеховського через проблеми з земельною документацією. Але фактично роботи на жодному не припинялися. Компанія і далі спокійно продавала квартири, споруджені без дозволів. 

Адвокати Анатолія Войцеховського готуються оскаржити запобіжний захід своєму клієнту. Також у нього є право вийти під заставу. Прокуратура визначила її суму у 50 мільйонів гривень. Печерський суд вирішив, що і 14 мільйонів достатньо, аби за перебігом слідства підозрюваний спостерігав зі свого житла.

Кореспондент ТСН Ірина Маркевич

10 тисяч українців можуть залишитися без квартир та грошей через нову будівельну аферу

10 тисяч українців можуть залишитися без квартир та грошей через нову будівельну аферу

Повʼязані теми:

Наступна публікація