Адвокати "торнадівців" заперечують, що ті поливали суддів і прокурорів фекаліями

Адвокати "торнадівців" заперечують, що ті поливали суддів і прокурорів фекаліями

Фото: ТСН.ua

Захист вимагає відкритого засідання – тоді, мовляв, і таких питань не виникатиме.

Судове засідання у справі бійців спецроти МВС "Торнадо" перенесли на 9 серпня. Після подій вівторка навколо суду представники пенітенціарної служби не доставили обвинувачених із СІЗО на засідання, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Попередні засідання відбувалися вкрай емоційно. Від них лишилися сліди на стінах зали суду. На поширеному звідти відео помітно, як із місця перебування обвинувачених у залу вихлюпується якась рідина. Присутні в суді люди під час засідання прикриваються парасолькою. На адресу судді та свідків лунають нецензурні репліки та погрози. "Почали обливати прокурорів та інших учасників процесу рідиною бурого кольору – фекалії. У зв'язку з цим неможна було проводити засідання", - розповіла речник суду Інна Свинаренко.

Через нічні сутички суд над екс-“торнадівцями” перенесли

Через нічні сутички суд над екс-“торнадівцями” перенесли

На засіданні мали допитувати потерпілу, яка перебувала у сусідній залі. У її зґвалтуванні звинувачують командира роти. З міркувань безпеки, допит мав бути відеоконференцією. Але до допиту так і не дійшли, бо заарештовані зчинили бучу. Їм нібито у клітці не було нічого чути. "Хлопцям не поставили мікрофон, вони не чули навіть адвокатів, вони не чули суддів. Вона почали обурюватися, кричати – в такий спосіб намагалися достукатися до суду. Зеленки не було, сечі, фекалій не було, ну що ви таке кажете. Давайте відкрите засідання, і тоді не треба буде нічого говорити, хто кидав, не кидав – буде відкрито і все буде зрозуміло", - заявив адвокат Володимир Якимов.

Засідання у вівторок супроводжувалося жорстокими сутичками знадвору. Прихильники "торнадівців" билися з поліцією. Та застосовували кийки та сльозогінний газ. Лише о 1:00 ночі силовикам вдалося утворити коридор для проїзду автозака і вивезти арештантів до СІЗО. У МВС заявили про 27 постраждалих їхніх бійців.

Кореспондент ТСН Валентина Доброта

Повʼязані теми:

Наступна публікація