Квартирний ажіотаж у столиці активізував аферистів: фахівці дали поради, як уберегти свої гроші

Квартирний ажіотаж у столиці активізував аферистів: фахівці дали поради, як уберегти свої гроші

Фото: УНІАН

Найпоширеніші оборудки залишаються незмінними.

Уже за два тижні до ріелторів у чергу ставатимуть студенти та робітники, щоб підшукати собі житло в оренду. А це означає, що зростатимуть не лише ціни, а й кількість шахрайських схем, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Владислав Зінченко два місяці намагається винайняти квартиру і щодня стикається з аферистами. Найрозповсюдженіший спосіб шахрайської схеми: оплата першого місяця в агентстві при підписанні договору, а потім виявлення, що обіцяної квартири за такі гроші просто не існує. Влад переконаний, що винайняти однокімнатну квартиру з євроремонтом у столиці за 5200 грн неможливо. Хлопець на цей гачок потрапив і віддав шахраям 200 доларів, але на інші спроби аферистів розвести його на гроші вже не повівся.

В Україні зростає кількість шахрайських схем при наймі квартири

В Україні зростає кількість шахрайських схем при наймі квартири

Із початком нового сезону кількість жертв лише зростатиме. "Розповсюджена помилка орендарів, що вони не перевіряють документи на об’єкт, який вони орендують", - пояснює президент Асоціації ріелторів України Юрій Піта. Юристи вже втомилися попереджати про небезпеку найму на усних домовленостях або у людей, які не мають право власності на житлові квадрати. "Краще підписувати договір з власником, у ньому повинна чітко зазначена ціна, строк і що ти винаймаєш, в якому стані", - нагадує адвокат Михайло Ілляшев.

Дешева ціна, вимога гроші наперед, спроби затягнути оглядини квартири – вірогідні ознаки потрапляння під приціл аферистів. Відкритий реєстр нерухомості допоможе з’ясувати власника і дізнатися про історію оселі, також фахівці радять поцікавитись у сусідів чи консьєржки про орендодавця – це може заощадити час, гроші і нерви.

Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація